Prednovoletne Mrežce

Se nas hitro nabere za dva, tri avtomobile zadnje čase, samo da se najde čas in kolikor toliko pametno vreme. V Gorjah zbor, nato pa najprej na Pokljuko povohat, če je slučajno zgornja cesta proti spomeniku že splužena. Noup, špancir čez planino Zajavornik nam sleduje. Nič zato, že dolgo nismo šli. Od ceste proti planini je namedlo dobrih deset frišnega od včeraj.

Mrežce-1490

Mrežce-1491Ob prijetni debati smo kaj kmalu na planini Lipanca. Na hitro za šankom pozdravimo Jožeta in jo potegnemo naprej. Pod planino se snežna odeja konkretno zviša, pod samo kočo pa je veter že ustvarjal svoje umetnije.

Mrežce-1497

Mrežce-1499

Mrežce-1503Čeprav smo pod pokrovom oblakov je hoja skozi zimsko pravljico užitek.

Mrežce-1514

Mrežce-1512Po prijetnih dveh urah gaženja smo na vrhu…začuda prvi danes. Seveda brez grupne ne gre. Evo nas, polni elana 😉

Mrežce-1526Sledi le še kopanje v pršiču. Za naklon z vrha Mrežc je pršiča nasulo kak decimeter preveč, zato pa so večji užitki v plavanju pri optimalni brzini sledili nižje po strmejših pobočjih nad planino proti Blejski koči.

Mrežce-1529

Mrežce-1574

Mrežce-1578

Mrežce-1582

Mrežce-1590

Mrežce-1596

Mrežce-1598Po tej plovbi Janez izjavi, da je bolje imeti pršič v ustih kot fugo. In res je tako.

Mrežce-1599Po uživaštvu tam gor tokrat tekoče zadeve obravnavamo v koči pri Jožetu. Sledi še spust proti planini Zajavornik, od tu pa nekaj pešačenja in raztezanja udov do avtomobilov.

Lep dan je bil in lepo število smukov se je nabralo v 2013.

Naj bo prihajajoče leto vsaj tako lepo, kot današnji dan…

Srečno!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja