Žiga med plesom snežink

Petkovo jutro sodeč po škrebljanju dežnih kapelj po okenski polici ni obetalo nič pametnega. A vendar, če si dogovorjen za turo, na turo pač greš…pa če prekle dol letijo.

Z Žigom in Tonijem se ob sedmi uri zberemo ob zapuščenem objektu na Blejski Pristavi, od koder se skozi deževno pokrajino odpeljemo proti Soriški planini. Na našo žalost je tudi tam še vedno padalo. In tisto, kar je padalo, je bilo bolj podobno čobodri kot snegu. Kljub temu, da je Soriška planina lepo pobeljena, se odločimo, da spremenimo izhodišče.

Po ogledu škode v gozdovih nad Jereko, se zapeljemo do Rudnega polja, kjer nas pričaka nekoliko drugačna zimska pravljica.

Po smučišču Viševnik se po še celem snegu med snežinkami povzpnemo na Plesišče, od koder je bil naš namen smučati proti planini Konjščica. Na grebenu z žalostjo ugotovimo, da je precejšen del snega s flank proti Konjščici odnesel veter, ki ne prizanaša niti prišlekom. Verjetno ga je odložil tja, kamor je najmanj treba in čaka na nepazljiv zavoj smučarja.

Zato smo družnega mnenja, da odsmučamo skozi macesnov gozd proti smučišču. Posebne volje po še enem vzponu ni bilo, smo bili pa s smučanjem precej zadovoljni, saj nas je hrib obdaril s sicer ne preveč suhim snegom, pa vendar…novega lepo smučljivega snega je bilo okrog 30 cm na trdi podlagi.

Tura zaključena v hotelu z analizo in ogledom treninga mladih biatloncev.

Končna ocena: čudovit deževen dan je bil!

Toni napet kot puška

Skozi snežinke

Žiga vleče špuro

Viševnik s Plesišča

Viševnik s Plesišča

Toni 1.

Toni 2.

Toni 3.

Toni 3.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja