Nad vršičem je še zima.

GRS Tolmin

In zima se prične že precej nižje. Baje je od včeraj Vršiška cesta uradno odprta, vsaj jaz nisem nikjer opazil table, ki bi prepovedovala promet. No, le občasne zapore so se šli snovalci novega reklamnega spota za nov model avtomobila. Le tega ob povratku tudi srečam, seveda prekritega s črno zastirko, da se ja ne bi opazilo, da je pod njo ene sorte Ford.

Parkiram na najvišji točki prelaza, kjer mi med pripravo na vzpon družbo dela ekipa GRS Tolmin. Občutek, ko so nekje blizu, je fajn. Lažje grem sam v breg, čeprav še vedno z dobršno mero opreznosti. S ceste potegnem po špuri mimo zakopanega kioska v strmino. Glede na to, da imam kratek časovni okvir, pa tudi vreme se za popoldne napoveduje slabše, potegnem desno proti Nad Šitom glavi. Vrsta snega se izmenjuje glede na smer in jakost vetra v predhodnih dneh. Pod goro na izravnavi srečam pet deklet, ki očitno najlepšo flanko danes izpustijo. Sam nadaljujem levo do skoraj najvišje smučljive točke pod Malo Mojstrovko.

V “štartni hišici” uživam v razgledih in okrepčilu, nato pa trem podpisom v pršiču pod mano dodam še svojega. Nižje se sneg po sorti izmenjuje. Od trde klože z rahlo skorjico do spihanega in predelov mehke klože, ki daje užitke.

Na izhodišču srečam še Gorazda in Miha, ki že na daleč opazi mojo žejo. Ob povratku obiščem še Petro in Aleša, ki mi prijazno postrežeta pred Mihovim domom. Dan je rešen.

GRS Tolmin

Vršič

Cesta k morju

Vratca

5bab.com

Prisank

Ene dol, eni gor

Pod Malo Mojstrovko

Gumno

Vršič s cesto proti Trenti

Nad Šitom glava

Sledi

Razgled s “štartne hišice”

Flanka

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja