Mala Mojstrovka

Mala Mojstrovka v letošnji sezoni še sploh ni bila odkljukana, zato se odpravim na Vršič. Ob sedmi uri toplomer kaže 8 stopinj nad ničlo, nebo pa jasno.

Po plazu proti Vratcam

Na izhodišču srečam “navezo” iz Železnikov, Aleša in kompanjona, ki sta že pripravljena na štart. Podam se za njima s smučmi na ramenih po odlično utrjenih štapnah. Na Vratcih še razmišljam ali bi potegnil na vrh Velike Mojstrovke, prevaga pa krajša pot na Malo Mojstrovko.

Po več ali manj kopnem Grebencu nadaljujem za predhodnikoma do vrha. Oblaki, ki so nekoliko zastirali jutranje sonce so nam šli na roko, saj prav zaradi tega sneg še ni bil preveč ojužen.

Po kratki pavzi in debati na vrhu se družno zapeljemo pod ostenje Velike Mojstrovke, nato pa naprej v Drevesnico. Smučarija sprva odlična, saj sneg lepo drži, nižje nad Drevesnico pa ne pomaga nobena maža več. Sneg postane nekoliko počasen, včasih smučko odnese po svoje…ampak nad tem nismo vihali nosov.

Spodaj smučke romajo na ruzake, mi pa na nožni pogon nazaj na Vršič.

Tik preden pridemo na cesto srečamo Bovške cestarje, ki pridno pospravljajo obcestne količke, ki služijo kot pomoč pri pluženju. Očitno bo zime počasi konec, za kar sta dokaz tudi dva klopa, ki sta name prisesana prišla vse do doma.

Kaj dosti se nista zmenila za to, da sem jih odtrgal od vira prehrane, kar je mogoče tudi posledica hidriranja v Kranjski gori v družbi Jeseniške naveze Papec & Novak 😉

Od Špika do Škrlatice…

Sončno senčno

Mala Mojstrovka z Grebenca

Mojstrovka

Bavški Grintavec

Mojstrovka

Mojstrovka & Mangart

Mangart

Naveza Železniki

Naveza Železniki

Aleš

Aleš

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja