Mala Mojstrovka

Po čudoviti Tolsti Košuti si danes nisem niti nadejal takšne smučarije, kot sva jo doživela včeraj z Markom. Tudi zagnanost je bila danes primerna dnevu po nočni izmeni, štart pa vsled tega ob dveh popoldne z Vršiča.

Kljub temu uživam v samoti nad prelazom skoraj do Vratc, kjer me dohiti prav tako “pošihtni” par, le, da je bolj zagnan. Smučke že iz navade nosim na ruzaku, cucke pa tudi častim z nošnjo na vrh. Pretirano se ne predira, shojene so pa itak tudi smučararske špure od silnih množic, ki lezejo po grapah na Mojstrovke.

Prisank z Vršiško cesto

Tudi Šitna glava si zasluži obisk

Zasledovalca pod Vratci

Plešivec, Trentski Pelc, Srebrnjak, Bavški Grintavec

Prisank v izbrani družbi

Višje na Grebencu, ko se mi odpre razgled na obe Mojstrovki, zaslišim vriskanje. Sklepam, da sta Darja in Polona. No, kasneje so bile moje domneve potrjene z informacijami iz medijev 😉

Prav uživaško odvijugata z Male Mojstrovke proti Drevesnici, moja zasledovalca pa se povzpneta na Veliko Mojstrovko.

Mojstrovki, Darja&Polona

Darja&Polona proti Drevesnici

Proti vrhu

Na vrhu se kaj dosti ne obiram, le študiram, kje za vraga se mi je zataknil kompas, da sem zašel na vzhod, saj sem po napovedih vremenarjev prav tam. Tole je bila njihova za danes: “…predvsem na vzhodu bo občasno nekaj več oblačnosti.” Enaka je bila pred dnevi, ko smo na Kotovem sedlu v snežni plohi iskali pot proti Tamarju.

Kljub temu v puhovki uživam v razgledih na vse strani. Preverim še, kako napredujejo dela na letalnici v Planici, nato pa spust pod stenami Mojstrovke proti Drevesnici.

Mojstrovka, Mangart

Mangart

Škrlatica

Dolina Soče z okrasjem

Planica

O smučanju: sam vrh je trd, pod njim pa je hladen veter čez dan opuščen sneg ohladil v tolikšni meri, da dobi skorjico debeline jajčne lupine, ki med smučanjem ne moti. Nižje pod ostenjem Mojstrovke vse boljše. Zavijem še v levo proti Grebencu, kjer se ravno tako da lepo zavijati po opuščenem srencu. Druga zgodba pa je spet Drevesnica, kjer je snega dovolj, smuka pa uživaška.

Seveda so bile to trenutne razmere, katere bi bile v primeru sončnega vremena verjetno za odtenek drugačne, vsaj v popoldanskem času. Na srečo pa je Mala Mojstrovka na VZHODU naše lepe deželice, kamor sonce redko posije.  😉

Nazaj proti prelazu Vršič

Smučarijo zaključim pod 28. ovinkom Vršiške ceste, nato pa po omejitvah lepo peš do avta.

Lepo izkoriščeno popoldne bi se lahko reklo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja