Mala Mojstrovka, 2332 m

Po skoraj mesecu dni brez ture na snegu me že po malem daje abstinenčna kriza. Končno se poklopi moj prost dan in lepo vreme. Na majsko jutro sem nekaj čez sedmo na Vršiču.

Jutro na VršičuSmučke na ruzak in pod pod noge…navkreber proti snegu. Prvi sneg je že takoj na koncu melišča. Po uhojenih štapnah jo mahnem za predhodniki.

Mala MojstrovkaV avtu je termometer kazal le 6 stopinj nad lediščem, ko stopiš na sonce pa ti je jasno, da so snežnim dnevom v naših hribih šteti dnevi. Ruševje na desni v katerega se še posebej upre sonce poskrbi za še več toplote. Iz ruševja se celo pot navkreber slišijo glasovi, ki še najbolj spominjajo na oglašanje zaljubljenega ruševca. Ura je precej pozna za njegovo jutranje dvorjenje, zato ne bom trdil, da je bil prav ruševec tisti, ki je spuščal glasove.

Proti vVatcamZ Vratc navzdol gledam kje bi se še dalo odsmučati v primeru, da v Drevesnico smuka ne bo užitna.

Z Vratc

Med tem se gredo primorci že nekaj časa pravo pomlad.

Proti PrimorskiTudi tu gor je pokrajina precej drugačna, ko začne sneg kopneti. Kar naenkrat je potrebno noge dvigovati iz skale na skalo, iskati prehode po krušljivem terenu…precej drugače, kot na smučkah pozimi.

MojstrovkaAmpak, za smučat ga bo še dovolj 😉

Mala Mojstrovka

Višje nad mano je že nekaj tistih, ku zjutraj ne morejo spat 😉 6 pobov z Dolenjske, s katerimi kasneje opravimo analizo v Mihovem domu je že pod vrhom Velike Mojstrovke.

Velika MojstrovkaMed tem s Primorske prinese oblak, ki se zatakne prav nad nami. Najprej se nebo zapira po malem, nato pa vedno bolj…

Velika MojstrovkaNo ja, vsaj vroče ne bo med vzponom. Na vrhu pa…še ptiči so peš hodili.

Mala MojstrovkaNa Mali Mojstrovki čakam, da se vsaj malo razkadi, tako, da ujamem nekaj razgleda… Pogled proti Kotovemu sedlu pove, da bi znal bit turni smuk dvojic v začetku junija odlična izbira.

Kotovo sedlo, Kotova špicaRateče so že lepo pomladno obarvane…

Rateče, PlanicaSonce na vrhu pride in gre…sam pa sem sebi hvaležen, da zjutraj nisem pustil puhovke doma. Med čakanjem na lepše vreme še “gasilska”.

Mala MojstrovkaOkrog desete se po vpisu v knjigo poberem z vrha. Vrhnji del smučarije odličen, saj je sneg pod pokrovko oblaka ostal ravno prav trd. Če bi bila še vidljivost nekoliko boljša…

Nižje pod ostenjem Velike Mojstrovke postaja sneg počasnejši, mišicam manj prijazen…

Mala MojstrovkaNad Drevesnico si privoščim počitek med ruševjem v topli travi…z razgledom, nato pa še smuk v Drevesnico. Jeziki snega sežejo presenetljivo daleč v dolino, tako, da je smuke še kar nekaj. Precej nizko snamem smučke, nato pa za družbo, ki je smučala z Velike Mojstrovke proti cesti.

Mala MojstrovkaKo skozi lepo razgreto gmajno prihlačam na cesto se mi nasmehne sreča v obliki kombija s parimi dolenjčki in vprašanjem šoferja: “A se boš pelou?” Na tako vprašanje pač ni negativnega odgovora. Fantje so me transportirali do vrha Vršiča, kasneje pa smo z veselo druščino turo še analizirali…ob hidraciji seveda. Fantje, še enkrat hvala. Upam, da se bom lahko oddolžil…nekoč 😉

Končna ocena: ja kaj m je blo treba rint tja gor 😉

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja