Pomagajmo otrokom na morje – zaključek akcije

Kolonija, Novigrad, Pineta, pisane hiške, morje, smeh, druženje, prijatelji, veliko prijateljev…vse te besede opisujejo tiste brezskrbne dni, ki sem jih sam preživel kot otrok v letovišču ZDPM Pineta, sedaj Pinea.

 

V času mojega otroštva je bil naval otrok z jeseniške občine v kolonije takšen, da je obstajal seznam tistih otrok, ki so v letovišče zahajali vsako poletje. Danes se seznam tistih otrok, katerih starši jim morskih dogodivščin ne morejo privoščiti vsako leto daljša. Pa niso krivi starši…še manj pa otroci.

Zato toliko bolj razveseljuje dejstvo, da smo z dobrodelno licitacijo “Pomagajmo otrokom na morje” uspeli  nabrati finančna sredstva za letovanje 13. otrok iz naših dvorišč!

Ob zaključku akcije je Fičo, pobudnik in srce akcije zapisal tole:

Največja dobrodelna licitacija na Gorenjskem je za nami. Tretja po vrsti je bila najuspešnejša do sedaj. Uspelo nam je zbrati toliko denarja, da bomo omogočili 13 otrokom  letovanje na morju, nekaj pa se bo našlo tudi za vesel nasmeh ob 10 dnevnem uživanju.

Sam sem zelo ponosen na vse in presrečen. Vsi, ki ste pomagali, da je naš projekt dobil tako srečen konec vam čestitam v imenu celotne ekipe in seveda otrok, ki bodo lahko čofotali in se igrali ob morski obali.
Brez vseh akterjev mi to nebi uspelo izpeljati. Moram se zahvaliti Miru Podgoršku, ki si je vzel čas in mi pomagal celotno idejo prenesti na njegov portal, zraven pa to vse fotografirati. Iz srca hvala Miro.
Veliki junaki, vsi športniki ki so podarili svoj artikel so tako pomagali našim malim junakom. Omenil bi še to, otroci odidejo na letovanje od 15.07 do 25.07 2013. Po informacijah ki jih imamo naj bi bilo otrok s pomočjo drugih dobrodelnih akcij kar za cel avtobus, kar je še posebej razveseljivo.
Če bo zdravja se bomo videli tudi naslednje leto!
Fikret Avdić
1 reply
  1. Marko Lukan says:

    Pozdravljeni!
    Samo en kratek stavek: vsaka čast – vsem in vsakemu posebej – tistim, ki se v teh težkih časih dobrodelno udejstvujejo! Hujša je kriza, bolj na plano pridejo človekove ekstremne lastnosti – pozitivnost in pripravljenost za nesebično pomoč na eni strani in sebičnost, ter brezbrižnost do nesreče drugih na drugi. K sreči je tistih prvih toliko, da…sem preprosto brez besed! Hvala.

    Odgovori

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja