, , ,

Večerna Mala Mojstrovka

Petkovo jutro po nočni izkoristim za uživanje med narcisami nad mestom, saj sem za kako resno spomladansko smuko prepozen pa tudi preutrujen. Ob pregledu vremenske napovedi se odločim, da popoldne potegnem proti Mojstrovkam z namenom, da na enem izmed vrhov počakam sončni zahod. Na kako uživaško smučarijo niti ne računam.

Pridruži se mi še Marko in nekaj po četrti sva na Vršiču. Motoristi in turisti si čudno ogledujejo najino opremo. Eden izmed njih pristopi in me povpraša kam sva namenjena. Po odgovoru mi kot iz topa postreže s podatkom koliko kalorij bova porabila. Tudi prav. Pa jih greva skurit.

Spodaj na plazu je ta Zluftan Luka s prijatelji treniral zimsko tehniko. No, kasneje, ko nas je vse ujela dežna ploha so verjetno trenirali tudi dežno tehniko, nama pa je tudi kapljalo. Malo od švica in nekoliko več od dežja.

Pod vratci se črni oblaki poslovijo z najinega koščka neba in kmalu sva spet na soncu.

_7000875

Marko proti Mali Mojstrovki

Ko vidiva kakšna smučarija naju čaka in ko kalkulirava, da naju bo verjetno doletela še skorja na gnilcu, misel na vzpon na Veliko Mojstrovko opustiva. Mala Mojstrovka bo čisto dovolj.

Popoldansko sonce hribe nariše drugače kot zjutraj. Ker imava časa več kot dovolj uživava v razgledih.

_7000884 copy

Plešivec, Trentski Pelc, Srebrnjak, Bavški Grintavec

_7000897

Prisank s poti na Malo Mojstrovko

_7000889

Marko

_7000899

Kanjavec v daljavi

Na vrh prispeva po tem, ko se nama je sonce že enkrat skrilo za Veliko Mojstrovko in naju spet obsijalo v nekoliko toplejšem odtenku.

_7000901

Pod vrhom Male Mojstrovke

Na vrhu seveda spet prepišno v tej meri, da Marko odsmuča do balvanov pod Veliko Mojstrovko, sam pa se oblečem in uživam v predstavi. Na zahodu drama na nebu in okrog hribov, na vzhodu pa umirjen konec dneva.

_7000915 copy

Mojstrovka, v ozadju Mangart pod oblaki

_7000939 copy

Bavški Grintavec

_7000959 copy

Od Špika do Škrlatice…

Med tem, ko lovim motive na vrh še enkrat prisopiha Marko. Smučarije ne pohvali kaj dosti. Glede na motive mi je prav vseeno, če grem peš v dolino.

_7000994 copy

Bavški Grintavec v ozadju, Velika Mojstrovka

_7001002 copy

Visoka Rateška Ponca

_7001011 copy

Velika Mojstrovka

_7001072 copy

Martuljško hribovje s Špikom, Škrlatica, Prisank…

_7001093 copy

Prisank, v ozadju Triglav, Kanjavec

_70009722 copy

Mangart s smetano

_700102666 copy

Razgledi…

Ko se intenzivne barve poslovijo se od vrha posloviva tudi midva.

Smučanje je bilo bolj podobno sestopanju na smučeh. Vršnji del še nekako smučljiv, nato pa vijuganje po predirajoči se skorjici do steze, ki pelje na Vratca. Od tod spet rodeo na smučeh po plazovini do Vršiške ceste.

Do avta prideva v času, ko so se potniki dveh “kamperjev” na Vršiču počasi odpravljali spat. Kratko analizo s hidracijo opraviva še pri Tonki, nato pa domov.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja