Še eno aprilsko jutro. V mestu šajba, tam nad vrhovi pa oblaki. Z Juretom jo mahneva do tretjega Vršiškega ovinka, nato pa peš spust do planine v Klinu. Tam vpreževa pse in po trasi Mihovega smuka proti Krnci. Od Krnice naprej skozi gozd nato pa pod plazine. Sneg mehak in namočen z včerajšnjo ploho.

Pod Krisko stno-6515

Cel čaz se vzpenjava pod oblačnim pokrovom, le tam spodaj draži jasnina. No ja, vsaj vidljivost bova imela za razliko od včerajšnje Male Mojstrovke. Oblaki se zataknejo tam višje, ob vrhove.

Pod Krisko stno-6519Po dobrih dveh urah sva na izravnavi pod steno. Tu je nekaj centimetrov svežega snega od predvčerajšnjega sneženja. Za razliko od včeraj je tudi nov sneg lepo smučljiv.

Pod Krisko stno-6520V zatrepu doline tik pod Kriško steno opazujeva tri junake in upava, da se ne odpravljajo v kako plezarijo tja gor. Kak popotresni sunek tudi nebi bil ravno užiten za njih. No, na srečo sva se zmotila. Ekipca je odsmučala navzdol.

Pod Krisko stno-6523Po kratki pavzi in uživanju v razgledih se tudi midva spustiva proti dolini.

Pod Krisko stno-6526Že prve vijuge so bile prav uživaške.

Pod Krisko stno-6530 Pod Krisko stno-6545

Sprva potegneva po sredini doline, nižje pa zavijeva levo pod stene in čez plazino.

Pod Krisko stno-6553
Pod Krisko stno-6548Tačas se tam gor dela vreme.

Pod Krisko stno-6565

 

Ostane nama še Mihov smuk za finale in pa peš vzpon do Vršiške ceste.

Glede na to, da je zunaj že prijetno toplo greva še na hidracijo v center Kranjske Gore, kjer v prijetni družbi teče debata predvsem o problematiki diareje gamsov v TNP-ju 😉

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja