, , ,

Mala Mojstrovka, Velika Mojstrovka

Pred poslabšanjem vremena in pred delovnim vikendom je smiselno izkoristiti odlične razmere.

Desant na Mojstrovke

Tako se tudi z Draženom udeleživa desanta na Mojstrovke. Hribi so dovolj mogočni, da sprejmejo precejšnje število obiskovalcev, nekoliko drugače pa je seveda s parkirišči na Vršiču.

Še posebej, če se na prelazu znajde nekaj takšnih, ki mislijo, da je njihov jekleni konjiček velik toliko, kot sam kredit za le tega. Tako lahko le nemo opazuješ umetnost širokega parkiranja. No, zraven teh se najdejo še razni Bojčiji, ki svoje srčice pripeljejo le na fotošuting v “ekstremne” zimske razmere. Seveda pa, še preden pofotkajo svojo srčico v najhudejših pajkicah in bundici s kožuščkom okrog vratu in postanim petrolovim kapučinom med na frišno zmanikiranimi nohtki, najprej škljocnejo svojega bavarca, ki glej ga zlomka, ne doseže niti do tretjine snežne bande ob cesti. Wau in bjutiful se bo zapisalo pod fotkami na instagramu že par minut po objavi. Le do dobrega signala je treba priti še prej, pa bo dan rešen.

No, nekako nama uspe parkirati prevozno sredstvo. Na smučkah do pod Vratc, nato pa otovorjena s smučmi peš na vrh Male Mojstrovke. Lahen vetrič je krivec, da na vrhu ni pretirane gneče. Odsmučava do špure, ki pelje še na Veliko Mojstrovko. Tudi ta je rahlo vetrovna, zato pa je smuka z nje odlična. Odsmučava jo skupaj z Majo Juretom in Andrejem. V prijetni družbi nadaljujemo tudi vzpon na cuckih nazaj na Vršič kjer opravimo podrobno analizo in seveda hidracijo.

Uživala: Dražen, pisec in pa verjetno še kdo.

Pod Vratci

Po Grebencu proti Mali Mojstrovki

Razgledi z vrha MM

Štartna hišica na vrhu MM

Velika Mojstrovka, Mangart

Dražen

Še na VM

Razgledi

Sloji

Planica 2021

Planica 2021

Jalovec, Mangart

Zadnja Mojstrovka, Jalovec

Mangart

Mala Mojstrovka

Prisank

Škrlatica

Jure

Maja

Andrej

Dražen

Dražen

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja