Če že mi ne moremo v svet brez komplikacij, pač svet pride k nam.

Čez planino

No, na žalost tudi ta “svet” v teh dneh ni tako lahko dosegljiv. Do biatloncev v svetovnem vrhu, ki se v teh dneh mudijo v pravljično zasneženi Pokljuki, ni enostavno priti, če nisi med izbranci. Sicer prizorišče biatlona ni bil naš cilj, a so bili vrhovi nad planino Zajavornik sprva skoraj nedosegljivi, saj je bil projekt “parkiranje čim bližje hribom” sprva skoraj propadla akcija. Nekako nam gredo redarji le toliko na roke, da nismo parkirali že v Gorjah. Za vikend in v naslednjih dneh bo to verjetno težje izvedljivo.

V mrzlo jutro se podamo po zasneženi cesti in pravljično zasneženo planino Zajavorniki, nato pa v okviru letne poti proti Blejski koči, ki v teh dneh oziroma mesecih žalostno sameva. Z višino suh sneg pridobiva na debelini, predvsem v zatišnih legah. Proti vrhu Mrežc se vzpenjamo po nekoliko trši podlagi, ki pa ob spustu ne dela problemov pri zavojih. Nižje potegnemo direktno v hosto, skozi katero v pršiču privijugamo do zgornje ceste, nato pa po njej z nekaj poganjanja potegnemo do špure, ki nam je služila za vzpon.

Čaka nas še prečenje planine Zajavornik, ki spet postreže z motivi z drugačno svetlobo. Hidracija in analiza opravljena pri avtu.

Uživali: Luka, Boris, pisec in pridružena članica Mojca.

Raj za tek na smučeh

Razmigavanje

Zima

Zima

Po laufarski al raje ne?

Zima na planini Zajavornik

Zima na planini Zajavornik

Zima na planini Zajavornik

Lipanca

Proti soncu

Zimska pravljica

Zimska pravljica

Sosedje

Razgledi

V tančici

Še brez sledov

Boris

Mojca

Mojca

Luka

Luka

Luka

Mojca

Luka

Nazaj čez planino

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja