Klek (Petelin)

Zadnjega sneženja nisem ujel za rep, pa vendar je nekaj pršiča še ostalo, saj v preteklih dneh sonce in temperature snega niso kaj dosti preobrazile.

Zimska pravljica

Dokaj pozno se odpravim proti Planini pod Golico od tod v graben Črnega potoka in naprej proti Kleku. Število parkiranih avtomobilov ob Črnem potoku mi da vedeti, da ne bom sam.

Že nad zadnjimi kmetijami ob Črnem potoku je prava zimska pravljica. Smreke so lepo zafrajhane, le po gozdu je kak decimeter ali dva pretanka snežna podlaga za brezskrbno vijuganje med drevjem.

Višje na Jeseniški planini pa kot smo že vajeni: leva stran precej spihana, med tem, ko je bila desna flanka nad kočo poligon kakim 20 turnim smučarjem. Sam sem še ujel svoje metre nedotaknjenega pršiča, čeprav sem do njega prišel po tem, ko sem po začetnih zavojih z vrha skoraj 20 minut čakal, da se dvigne oblak iznad vrha Petelina, saj sem le tako sploh lahko videl v katero smer naj smučam.

Zanimiva izkušnja. Verjetno nekaj podobnega, kot bi s smučmi padel v velik čeber mleka.

Kljub temu odlično izkoriščeno dopoldne. Na koncu še srečanje z Matjažem in njegovo druščino iz PD Kamnik na spodnji postaji žičnice Španov vrh in analiza ob hidraciji.

Proti Jeseniški planini

Mimo lovske preže proti Petelinu

Julijci v oblakih

Poligon

Jeseniška planina

Jeseniška planina, Stol v oblakih v ozadju

Uživaški zavoji

Proti vrhu Petelina

Pogled na Jesenice s Kleka

Meglice iz sosednje Koroške

Proti koči na Jeseniški planini

Nekaj levih in nekaj desnih…uživaških

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja