,

Hinteregger Sonnblick, 2515m

Lepo preživeta nedelja na snegu ne da kaj dosti maneverskege prostora za razmišljanje, ko Jure omeni Avstrijske hribe planirane za ponedeljek.

Ob pol šesti na šihtni dan smo že na poti skozi Karavanški tunel proti zaselku Hühnesberg. Ekipa: Jure, Grega, Žiga in jaz. Ko se nad gostilno Kolmwirt opremljamo se prvi sončni žarki že ujamejo v vrhove na oni strani doline.

Hinteregger Sonnblick-3071

Po zložni cesti se počasi vzpenjamo v smeri koče Kohlmaier. Tu namesto v smeri Gmeinecka nadaljujemo naravnost po dolini navzgor.

Hinteregger Sonnblick-3075 Nad gozdno mejo se nam počasi začnejo odpirati razgledi.

Hinteregger Sonnblick-3083 Hinteregger Sonnblick-3084Ko se ob kratki pavzi ozremo nazaj ugledamo trop gamsov, ki s pridom uporabi našo špuro. Za slednjo se lahko zahvalimo trem domačim mladcem, saj so nas na začetku doline z zaletom prehiteli. Pa se nismo kaj dosti pridušali 😉

Hinteregger Sonnblick-3093Višje ko gremo, lepše je. Kamorkoli se ozreš…pa še sneg je vse bolj suh 😉

Hinteregger Sonnblick-3096Pod vrhom me ujamejo Janez in dva ivana, tako, da prav po slovensko napadamo vrh 😉

Hinteregger Sonnblick-3097 Hinteregger Sonnblick-3099Sonce je že prav pomladansko, temperature v brezvetrju pa prav tako.

Hinteregger Sonnblick-3105Med tem, ko moje noge postajajo čedalje težje občudujem in zganjam fovšijo gamsom, ki so očitno polni energije…vsaj glede na to, kje se vse preganjajo.

Hinteregger Sonnblick-3107Počasi se nam le pokaže današnji cilj…

Hinteregger Sonnblick-3111…v prekrasni družbi sosednjih vrhov.

Hinteregger Sonnblick-3114Razgled v dolino.

Hinteregger Sonnblick-3116Še zadnja strmina pod vrhom.

Hinteregger Sonnblick-3118Na vrhu me družba že čaka. Tokrat me je očitno zdelala nedeljska tura in pa žgoče sonce, tako, da uberem svoj, počasnejši tempo. Na vrhu se na hitro opremim in pripravim za spust, dokler je sneg še dokaj suh.

Hinteregger Sonnblick-3120Še hitri pogled naokrog, nato pa gas.

Hinteregger Sonnblick-3124 Hinteregger Sonnblick-3125Po vrhnji flanki se prične vriskanje. Zgornja plast novega snega je nežna, suha, pod njo pa skorjica stare podlage. Z ne preveč trdo vožnjo se da flanko prav uživaško pokracati.

Hinteregger Sonnblick-3138 Hinteregger Sonnblick-3140Nižje, kjer so pobočja nekoliko manj izpostavljena soncu najdemo še čudovit pršič. In tu se začne…kot bi spustil otroke v čisto nov peskovnik 😉

Hinteregger Sonnblick-3147

Hinteregger Sonnblick-3155Eno samo uživanje. kamorkoli zaviješ…pršič.

Hinteregger Sonnblick-3166 Hinteregger Sonnblick-3176Razmere so danes dopuščale vse sorte “traparij”.

Hinteregger Sonnblick-3181 Hinteregger Sonnblick-3198

Hinteregger Sonnblick-3200 Hinteregger Sonnblick-3226

Hinteregger Sonnblick-3231Nižje nad dolino se seveda sneg zmehča, postane nekoliko razmočen, a še vseeno dopušča uživaške zavoje. Preostane nam še smuk po dolini in cesti do oštarije, kjer nas čaka prevoz, pred tem pa seveda hidriranje in analiza 😉

Končna ocena: ma tudi ponedeljki so lepi 😉

Še GPS sled: Hinteregger Sonnblick (uporabi Google Earth)

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja