Luka me na petek zvečer povabi na turo v sosednjo Avstrijo proti Innerkremsu. Sprva me kilometri do tja ne prepričajo, a po tem, ko navrže, da naj bi bilo čez pol metra frišnega, si kaj hitro premislim.

Z lahkoto navdušim še Ninota, zbor na pred Karavanškim tunelom, kjer se pridruživa četici iz Črnuškega alpinističnega odseka, nato pa vožnja proti Gmundu, skozi Innerkrems do Bundschuha. Parkirišče najdemo le streljaj od rudarskega muzeja, že na izhodišču pa nas čaka prava zimska pravljica.

Ob izhodišču, Bundschuh

Parkirišče ob kapelici

Sprva po cesti, nato pa po stezi ob potoku, ki je obenem bližnjica, ki seka ovinke ceste, ki vodi vse do koče Bonner in še naprej. Razmeram primerno se nam nasmehi kar rišejo tja do ušes med tem, ko se vzpenjamo skozi zimsko pravljico.

Skozi zimsko pravljico…

Skozi zimsko pravljico

…z nasmehi na obrazih

Pri nas pa regrad…

Četica tik pred kočo Bonner

Čez idilične planine

Močno spomladansko sonce je naredilo svoje. Čez planine se sneg že lepo ojuži, ob tem ima še posebno veselje se lepiti na pse, kar ustvari nekaj kilogramske cokle pod smučmi. Britofa pa nikjer blizu, da bi kamajsnili kak kos sveče.

Kljub temu ne odnehamo. Višje proti vrhu je situacija boljša, saj je veter naredil svoje in osušil sneg, hkrati pa ustvaril nekaj klože. Edina dobra stvar je ta, da nam ni prevroče.

Čez pašnike proti vrhu

Čez pašnike proti vrhu

Čez pašnike proti vrhu

Na poti jo srečamo

Proti vrhu

Nino na vrhu Teuerlnock

Pogled z vrha na smučišča in vrhove okrog Katchberga

Počitek z razgledom

Pred spustom

Sicer spihan vrh in rahlo kložasto pobočje pod njim nas ne zmoti, da nebi uživali v zavojih in vratolomijah. Konec koncev imamo celo flanko samo zase.

Nižje ujamemo domačina, ki je obrnil pred vrhom, a očitno pozna teren nižje med macesni. Zato mu z veseljem sledimo proti planini.

Luka na terenu

Metka

Metka

Metka

Miha

Nina

Jasmina

Nina&Jana

Vse smo počečkali

Domačin nam pokaže pot

Nino, drugo ime za eleganco

Miha pluje

Spodaj si ob potoku napolnimo bidone z vodo, spet vprežemo pse, nato pa po s snežnimi sanmi utrjeni poti nazaj proti koči Bonner. Od tod spustimo proti izhodišču. Malo po cesti, malo po gozdu in delno po svojih špurah. Kmalu se znajdemo pri avtomobilih od koder se zapeljemo proti Innerkremsu. Vmes opravimo še analizo s hidracijo ob popoldanskem prigrizku v eni izmed koč pod številnimi smučišči.

Čez idilično planino

…proti koči Bonner

Teuerlnock

Midva z Ninotom z napolnjemi želodčki potegneva proti domu, druščina pa v kočo nekam v zimsko idilo, saj podaljšajo do nedelje.

Lepa sobota v fajn družbi je bila.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja