, , ,

Rodica, 46. turni smuk AO Bohinj

Po dolgem času spet na organiziranem srečanju v najlepših koncih nad Bohinjem.

Z Orlovih glav proti Šiji

Na petkovo popoldne se razveselim sporočila in povabila Lucije, ene od zagnanih članic Alpinističnega odseka Bohinj, ki so zaslužni, da lepa navada ne zatone v pozabo, na tradicionalni že 46. turni smuk z Rodice.

Vremenska napoved za soboto je bila prav zanimiva, sneženje, veter, dež, a slika za nedeljo je bila povsem drugačna. Jutro in dopoldne brez oblačka, popoldne pa oblačkov ravno toliko, da fotke niso preveč dolgočasne.

Z Jakom se v za april dokaj hladnem jutru zapeljeva med parkirano pločevino pod Voglom, od koder se z ostalimi sonca in smuke željnimi zanihava nad megleno pokrovko nad jezerom. S štirisedo se zapeljeva še do Orlovih glav, kjer srečava ostale sotrpine. Tu sta Janez in Urban, ne umanjka niti Stojan z druščino. Skupaj se podamo v belo pravljico pod Šijo od koder po belem puhcu odsmučamo do planine Suha. Tu spet vprežemo cucke in navkreber na greben Čez Suho, nato pa pod Lepo suho po meji s Primorsko proti vrhu, kamor prispemo ravno v času, ko se Bohinjsko jezero pod nami otresa še zadnjih jutranjih meglic.

Sonce je še visoko, vetra ni, družba odlična, v spominsko knjigo se vpišemo kod dvajseti udeleženci.

Sledi spust z vrha proti konti, nato zavijemo desno pod Malo Rodico in v smeri Ulic, nato pa smuk proti planini Suha, kjer nas že tradicionalno čaka okrepčilo (domača zaska, kruh, štamprle in čaj). Smuka z vrha sprva po trdem, nižje nekaj puhca, proti Ulicam pa nekaj odlične mehke klože.

Po kratkem počitku nadaljujemo z vpreženimi cucki nazaj pod Šijo, od koder po nezratrakiranem smučišču uživaško odvijugamo proti Zadnjemu Voglu in skozi Žagarjev graben do izhodišča, ki ga na koncu dosežemo s par sto metri sprehoda. Sledi hidracija in analiza. Na smučeh smo se tokrat povzpeli dobrih 1000 , navzdol pa odvijugali 2100 višinskih metrov.

Še podatki o turnem smuku: v veselje mi je bilo videti precej udeležencev, ki štejejo komaj polovično število let kot je zapisano na spominski kolajni, kar pomeni, da se lepemu srečanju obeta prihodnost. Zahvala gre predvsem zagnanim članom AO Bohinj, pa verjetno še komu iz ozadja. Tokrat se nas je v spominsko knjigo vpisalo 57!

Uživali: Jaka, Urban, Janez, pisec in najmanj 53 ostalih.

Še pridemo, članom AO Bohinj pa HVALA!

Podpisi proti planini Suha

Janez daje cucka v “sleep mode”

Nad planino Suha

Nad planino Suha

Megla nad Bohinjem, v ozadju Karavanke in Stol

Julijci

Rodica

Nad Bohinjem

Triglav

Jaka

Pogled nazaj

Podpis nekoga

Flanka z Rodice

Pod vrhom, v ozadju morje Adrijansko

Pogled z vrha Rodica

Pogled proti Raskovcu

Družba na vrhu Rodice

Čez Malo Rodico

Smučišče z Rodice

Janez

Janez

Urban

Janez

Jaka

Postrežba na nivoju

Počitek na planini Suha

Kolajne

Nazaj pod Šijo

Rodica z okrasnimi oblaki

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja