Rodica z Vogla

Tokrat se na sneg odpravimo v tej sezoni z naše strani v že kar nekoliko zapostavljene Spodnje Bohinjske gore.

Z Vogla proti planini Suha

Z Boštjanom in Markom se priključimo ekipi iz Bohinja, Luciji, Mojci in Andražu. Za zborno mesto si (kako prikladno) izberemo parkirišče ene izmed varnih hiš na Poljah. Od tod se s kombijem zapeljemo do spodnje postaje nihalke, od koder se z zajlo damo zapeljati na Vogel. Od tod se še s sedežnico pošlepamo do Orlovih glav, nato pa peš za ogrevanje do grebena med Kratkim plazom in Šijo, od koder z nasmehi do ušes po lahnem in ravno prav globokem suhcu odvijugamo nad planino Suha.

Sprva je kazalo, da nam bodo meglice nagajale pri vidljivosti, a nekaj sreče smo le imeli.

Po vpreženju cuckov se čez Ulice podamo proti Rodici. Kaj kmalu ugotovimo, da zime še zdaleč ni konec, saj hladen veter pošteno premetava snežno odejo sem in tja, z njo pa včasih tudi nas. Na vrh pristopimo in kaj hitro tudi sestopimo, saj par metrov nižje vsaj malenkost manj piha. Po kratki pavzi sledi le še spust. Počakamo, da se meglice nekoliko razkadijo, nato pa uživaško navzdol.

Vrhnji del kljub temu, da je veter sneg premetaval, ga odlagal, odnašal, presenetljivo dober in smučljiv. Mehak in lahek sneg pod smučkami ne povzroča pretiranega upora. Tudi nižje nad Ulicami zmoti le nekoliko difuzna svetloba, proti planini Suha pa nekaj čudovitih zavojev po glogokem suhcu. Vmes srečamo še Roka Medjo, kateremu smo se lepo zahvalili za odlične informacije o razmerah v teh koncih dan poprej.

Na planini si v brezvetrju privoščimo predah ob kočah, ki so več ali manj pod snegom. Od Viktorjeve brunarice se vidi le sleme in del strehe.

Okrepčani se spustimo še v gozd, ki se še ni otresel belega okrasja po vejah. Očitno so bile prve snežinke zadnjega sneženja bolj mokre sorte, nato pa so na veje dobesedno primrznile.

Začetni del po gozdu uživaško, nato sledi nekaj tanke skorjice, ki ne moti preveč. Spodaj po cesti nadaljujemo po že urezani špuri, nad Laškim rovtom pa le to zapustimo in se spustimo do lepo urejenih tekaških prog, od koder je le streljaj do varne hiše, kjer nas čaka okrepčilo, hidracija in prevozna sredstva.

Kljub vetru, megli in nekaj oblakom je za nami še ena čudovita sobota v fajn družbi!

Čez Ulice

Navkreber

Navkreber

Igra narave…

Zime še ni konec

Razgledi proti Julijcem

Proti vrhu

Skozi snežni metež

Ekipa…Mojca, Marko, Boštjan, Lucija

Po grebenu

Smerokaz z okrasjem

Rut tam spodaj

Pod vrhom

Iskanje vrha

Greben proti Suhi Rodici

Pod Rodico

Proti Julijcem

V meglicah

Andraž uživaško

Andraž

Mojca v nizki preži

Mojca uživaško

Marko

Lucija

Boštjan elegantno

Pod Rodico

Nad Ulicami

Pred spustom. V ozadju se vzpenja legenda Rok Medja z družbo.

Pavza na planini Suha

Okrašeno

Zgoraj še vedno vetrovno

Skozi okrašen gozd

Skozi okrašen gozd

Boštjanov napad na bukev…

…se konča s hladnim “tušem”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja