Preden se prične tista prava gužva v Planici, skok na Kotovo sedlo.

Nad Tamarjem

Ob pol osmi se po cesti podamo proti domu v Tamarju. Lahko bi rekel, da je to najnevarnejši del poti, saj je cesta v jutranjem času na celi trasi ledena. Glede na vremensko napoved si lahko privoščimo še kavo v domu, nato pa navkreber. Na športnih “poligonih” nad Tamarjem je precej obiska. Obiskan je Jalovčev ozebnik, plezajo se grape levo nad nami, mi pa proti Kotovemu sedlu.

Čez plazino se prebijemo takoj za gozdom levo, nato pa nekaj višincev brez srenačev, dokler zadnja noga ne prične zaostajati. Podlaga je dokaj trda, na delih, kjer je veter odložil poprh zadnjih dni, pa se poledenela podlaga hinavsko skriva. Kljub temu smo dokaj hitro pod vstopom v Jalovčev ozebnik, s tem pa tudi na soncu. Rahla “sapica” nas hladi vse do sedla, kjer se ne obotavljamo prav dolgo, saj se nam sonce skrije za Jalovec.

Smučarija: generalna ocena – odlično! Nekaj mehke klože, nekaj zelo tanke skorjice in nekaj ne preveč trde podlage, le v spodnjem delu zadnji poprh nekoliko upočasni hitenje proti hidraciji. Tudi Generalove Elan Lip Stick so se obnesle odlično (glej zadnjo fotografijo).

Učestovali: General Metod, Matjaž, Marko, Jure in pisec.

Nad Tamarjem

Pod Ozebnikom

Kotova špica

Nad Malim kotom

Kotova špica

Proti Kotovem sedlu

Počitek

Kotova špica

Mangart

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja