Ker petek v Nockbergih ni pokazal niti ene slabosti, se odločimo kulturno soboto preživeti v istih koncih. Tokrat v nekoliko razširjeni obliki.

Tone, Karmen, Azra, Uroš, Matjaž, Polona, Zala, Marjana, Matic, Nejc, Jure

V tri avtomobile se nas napoka dvanajsterica, za izhodišče pa še enkrat izberemo oštarijo Raufner. Razlika od prejšnjega dne je le bolj zasedeno parkirišče. Je le sobota in to praznična. Sprehod do planine Bärengruben ponovimo, od tod pa skrenemo desno pogledat, kako včerajšnji hrib izgleda z druge perspektive. Že na začetku poti srečamo še Vojka in Sabino, ki se nam pridružita. Brezvetrje, nebo brez oblačka, snežna belina in sonce pričarajo čudovito kuliso. Nad planino lepo napredujemo, le zadnjih dvesto višincev pod vrhom nam pomagajo srenači.

Smučamo sprva v smeri pristopa, nato pa na ramo, ki vodi proti Weißscharteju, od koder nas čaka še nekaj nezvoženega suhca. Ostane nam le še uživaško vijuganje z dodatkom poskokov do planine Bärengruben. Od tod še smuk po cesti do izhodišča, kjer za brisalci svojih jeklenih konjičkov prejmemo sporočilo birta in njegove družine. V lepi slovenščini nas obveščajo, da je prakirišče v privatni lasti, pristojbina v primeru, da ne jemo in ne pijemo pri njih, pa je 10 € na vozilo. Obvestilo smatramo kot povabilo in… ni nam bilo žal.

Kulturno učestvovali: Tone, Karmen, Azra, Uroš, Matjaž, Polona, Zala, Marjana, Matic, Nejc, Jure, Vojko, Sabina in pisec

Dug za drugim v ravni vrsti…

Avtoportret

Hohe Pressing

Pozdrav s plaže

Marjana

Zala

Polona

Matjaž

Jure

Smuk v jatah

Smuk v jatah

Uroš

Tone, Karmen

Nejc

Uroš

Marjana

Matic

Jure

Nejc

Matic

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja