Vožnja iz Ljubljane po nočni izmeni zna biti včasih precej travmatična. Še posebej tam, od Brezij dalje, ko se odpre kulisa osončenih Julijcev.

Po zratrakirani cesti na planino Bärengruben

V takšnih situacijah se je bolje malo pomujati, pozabiti na zaspanost, še bolje pa je, če je večer prej oprema že pripravljena. Tako le še prisedeš v prijateljev avto, ki te zapelje do Innerkremsa direkt pred oštarijo, ki je odlično izhodišče tako za začetek, kot tudi za konec ture. Z dvorišča gostilne Raufner se po zratrakirani cesti, ki v teh dneh služi kot sankaška proga, podamo v sončen dan. Kaj kmalu smo na planini Bärengruben, odkoder skrenemo levo proti cilju nekoliko višje.

Vzpon nam gre lepo od nog, le vršnih nekaj višincev je nerodnih zaradi trde in mestoma poledenele podlage. Za križem na vrhu si poiščemo zavetje in uživamo v razgledih.

Spust sprva po smeri vzpona, v  vršnem delu po trdi, spihani a grifig podlagi, nižje pa najdemo še nekaj napihanega suhca. V zavetju macesnovega gozda nad planino nas čaka še nekaj pršiča, nato pa smuk po cesti na izhodišče.

Uživali: Špela, Uroš, Jure in pisec.

Še je zima

Planina Bärengruben

Uroš

Lep, urejen, negovan, sanje vsake tašče: UROŠ!

Fotr pa tamala

Pod vrhom

Kucljev v izobilju

Bärenaunock

Grosser Königstuhl tam čez

Pogled čez križ

Uroš na peš

Na vrhu

Jure & Špela

Uroš na “štartu”

Uroš

Jure

Uroš

Jure

Uroš

Špela

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja