, ,

Falkert in Steinnock

Kratek nedeljski časovni okvir, ki nam je bil na razpolago, je botroval odločitvi, da gremo na sneg, ki leži nekoliko bližje rodni grudi.

Jure s Falkerta

Zapeljemo se do nam že poznanega hotela Heidi ob jezeru Falkert. Še preden poženejo tistih nekaj žičniških naprav, se čez opuščeno smučarsko progo usmerimo proti Falkertu. Prvih nekaj višincev je šlo brez problema, nato pa so nam družbo pod nogami delali srenači.

Pod vrhom se usmerimo desno proti zahodu oziroma v smeri St. Oswalda. V senčnih flankah ujamemo še nekaj suhega napihančka. Pod kočama Hundsfeldhutte spet vprežemo cucke in srenače, nato pa se usmerimo v smeri sedla med Klomnockom in Steinnockom. Sam se usmerim desno proti slednjemu, Jure in Dani pa proti prvemu. S predvrha odsmučata po smeri pristopa, nato pa me lovita proti mojemu vrhu, od koder nas čaka 350 višincev dolga in ravno prav odjenjana flanka proti dolini, od koder smo se povzpeli proti omenjenima vrhovoma.

Sledi še strm vzpon proti sedlu pod Falkertköpflom, od koder sprva po ne preveč užitni flanki dosežemo smučišče, ki nas pripelje nazaj na izhodišče.

Analiza in hidracija opravljena na sončku ob avtu, nato pa nedeljskim opravkom naproti.

Uživali: Jure, Dani in pisec.

Proti severozahodu

Jure

Jure

Dani

Jure

Klomnock

Dve majhni piki s predvrha Klomnocka, Dani in Jure

Falkert in presmučane flanke

Steinnock

Nazaj proti izhodišču čez sedlo

Pobeg pred napovedanimi oblaki

Smučišče in izhodišče ture

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja