, ,

Grosser Königstuhl

Sobotni cilj je bil predvsem sonce. Po napovedih sodeč naj bi ga bilo v kombinaciji z belo opojnostjo več na senčni strani Karavank.

Proti soncu čez planino Rosaninlam

Z rdečo strelo se zato zapeljemo skozi luknjo v Karavankah, nato pa mimo avstrijskih žandarjev vse do Dr. Josef-Mehrl Hütte v Innerkremsu. Parkirišče je ob našem prihodu že dokaj oblegano, a najdemo še prostor zase. Na vpreženih cuckih potegnemo čez planino Rosaninalm proti Rosaninsee, nato pa levo navkreber proti Grosser Königstuhlu, vrhu prav na tromeji med Koroško, Avstrijsko Štajersko in Salzburško. Pod vrhom najprej srečamo Igorja, ki je že na poti navzdol, nato pa še skupino domačinov, ki v jati vijugajo navzdol.

Na vrhu uživamo na sončku in v razgledih, a dolgo ne zdržimo. Odlična bela podlaga vabi. Uživaško odvijugamo po južnem pobočju gore vse dokler gre. Spodaj nas že čaka Igor, s katerim smo se že zjutraj srečali na parkirišču. Družno jo mahnemo še na Friesenhalshöhe od koder po deviški flanki odsmučamo proti Rosaninsee, od tod pa proti izhodišču.

Na koncu ob hidraciji pri avtomobilih ugotovimo, da smo nabrali 900 višincev vrhunske smuke, kar sploh ni slabo za november. To, da smo na sončno soboto našli hrib brez množic, pa tudi velja.

Uživali: Jure, Nejc, Igor in pisec.

Proti soncu čez planino Rosaninlam

Proti Rosaninseeju

Proti soncu

Razgled z južne flanke Grosser Königstuhla

Igor

Jata domačih turašev

Na vrhu

Razgled z vrha čez Karlnock

Nekoliko nesinhroniziran par UKC demo teama

Jure

Nejc

Jure

Vzpon na Friesenhalshöhe z razgledom na presmučano flanko

Res je kraljevski

“Tolk fejst bomo žejni k pridemo dol!”

Grosser Königstuhl

Nejc

Nejc

Jure

Jure

Jure

Jure

Nejc

Nejc

Nejc

Jure

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja