Z Juretom sva si enotna, da napoved vremena za četrtek nekako ne dopušča spanja po nočni izmeni. Vedno pa se najde še kak somišljenik, da je škoda proste dneve zabijat v dolini.

Čez planino Faschaun

Tako se nas hitro najde šest sonca in smuke željnih. Zbor na Hrušici, kjer imam občutek, da bodo turašem počasi začeli zaračunavati parkirnino. Z dvema jeklenima konjičkoma se zapeljemo na Maltatal, koder si parkirišče najdemo  poleg Leonhardhütte. Od tod na smučkah čez planino Faschaun, nato pa navkreber po osončeni flanki proti vrhu. Spomladanske temperature na naša čela privabijo potne srage, ruzaki pa so polni odvečnih oblačil. Vrha ne osvajamo, saj ne nudi neke sila vabljive smuke, zato na grebenu pod vrhom uživamo v brezvetrju in razgledih, nato pa smuk v dolino.

Sneg predelan, v zgornjem delu dopušča lahkotne zavoje, uživaško nabiranje hitrosti in nizke poskoke čez naravne skakalnice, med tem, ko v spodnjem delu postane malenkost težji vsled dopoldanske pripeke.

Do ušes nasmejani hidracijo opravimo na izhodišču praktično v kratkoh rokavih. Analiza ob tem je pokazala, da se takih dni niti slučajno ne branimo.

Učestvovali: Karmen, Tone, Jure, Uroš, Od Toma Prjatu in pisec.

Čez planino Faschaun

Stubeck

Jure od sonca obsijan

Uroš, od švica oblit

Fletno poletno

Čudovita kulisa. Spredaj spet Uroš.

Maltatal in… Uroš

Spet čudovita kulisa. Zakriva jo Uroš.

Schober

Družba na grebenu

Hochalmspitze

Stubeck

Pogled proti domu

Prvi zavoji

V nizkem preletu, Jure

Jure

Jure

Jure

Jure

Jure

Stubeck

Uroš

Uroš

Včasih se breg postavi čisto narobe

Uroš

Tone

Uroš, Tone

Uroš

Karmen

Jure

Uroš

Uroš

Jure

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja