Spodobi se in pravično je, da gre delovno ljudstvo na nedeljo v naravo, na sonce.

Ob potoku Feistricbach

Kar nekaj se nas že pred sedmo zjutraj nabere na parkirišču na Hrušici od koder se skozi karavanško luknjo zapeljemo k sosedom, vse do Gmunda, od tod pa do Maltaberga, kjer začuda parkirišče ob Leonhardhütte še skoraj sameva. Toplomer na izhodišču kaže 9 stopinj pod ničlo, še kakšno stopinjo manj pa na planini ob potoku Feistricbach. Prvi sončni žarki na planini preženejo mraz in hoja postane uživaška ob razgledih na okoliške hribe in pa oblačno pokrovko nad kraji, od koder smo se pripeljali. Očitno je bila izbira izhodišča prava. Z vzponom zaključimo na grebenu slabih 200 višincev pod vrhom, saj je od tu še smiselno smučanje. Vrh je namreč kamnit, snežne podlage pa je na vršnih delih pobočij manj kakor nižje, saj je očitno podlaga spihana.

Smučarija odlična, kljub temu, da v zgornjem delu ni odveč previdnost pred skalnimi minami, sicer pa je bilo še za vse dovolj precej pršiču podobnega snega. Hidracija opravljena na parkirišču po vseh predpisih.

Uživali: že od včeraj v Gmundu Zala, Matic, Nataša, Andrej, Eva in Jure. Dnevni gostje pa: Andrej, Metod, Klemen, Andrej + dva prijatelja in pisec.

Še ptiče je zeblo

Zimska idila na planini

Naša četica

Na sonce

Pravljica

Pobeg od oblakov

Klemen v svojem naravnem okolju

Smrečca

Nad oblaki, razgledi do Jalovca

Proti modrini neba

Stubeck

Razgledi proti Reißecku

Zadnji metri vzpona

Vrh

Razgledi

Stubeck

Horda podivjanih

Nejc

Nejc

Andrej

Eva

Jure

Nejc

Nejc

Metod

Zala

Jure

Eva

Zala

Nejc

Metod

Andrej

Kup nasmehov

Razgledi med hidracijo na cilju

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja