Nejc že nekaj dni pred zadnjo nedeljo v letu 2019 predlaga, da se gremo podružit nad Maltaberg. Za po nočni bo ravno prav.

Planina Faschaun. V ozadju Poisnig.

Po osmi uri se v avto nabašemo Marjanca, Azra, Blaž, Nejc in jaz. Gas proti Maltatalu, kjer po poledeneli cesti ne silimo prav do Leonhardhütte. Ovinek pred vikend domom Jureta in druščine se opremimo in potegnemo navkreber do oštarije, od tod pa s preostalo družbo naprej čez planino Faschaun.

Kot večina nedeljskih turašev, tudi mi zavijemo levo proti Faschaunerecku. Po pobočjih opazujemo rezultate včerajšnjega močnega vetra, ki nam sprva še prizanaša. Z višino tudi danes ne odneha. Sunki severnika s snegom niso nič kaj prijazni smučarskim obrazom. Tako večina družbe spričo včerajšnje smuke s Stubecka z vzponom zaključi nižje, midva z Blažem pa vztrajava do sedla pod vrhom. V družbi dveh turašev z Madžarske se pripraviva za smuko, ki pa ni, da bi jo hvalil.

Trda kloža se meša z mehko, tako le ostro oko ujame primeren teren za zavoj, pa še to se sem in tja zmoti. Kljub vsemu z usti do ušes prismučamo do terase Leonhardhütte, kjer ujamemo še zadnje sončne žarke ob hidraciji, nato pa nazaj skozi Karavanke vsak svojo pot.

Naša četica

Blaž

Pogled proti Julijcem skozi veter

Stubeck

Hochalmspitze in družba

Blaž uživa v naravnem pilingu

Faschaunereck

Schober, Seemannwand

Na sedlu z razgledom na Stubeck

Madžar 1

Madžar 1

Madžar 1

Madžar 1

Madžar 2

Blaž

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja