Za skoraj poln Rokov kombi se nas nabere še v trdi temi na standardnem mestu na Hrušici, nato pa med jutranjo debato prijateljev, ki se po dolgem času snidejo, vožnja proti Twengu.

Prvi sončni žarki in trije sončki

Po dobrih 130 km vožnje smo v Twengu, kjer za vasjo zavijemo levo čez mostiček in po makadamu še nekaj minut do očiščenega parkirišča za skladovnico hlodov.

Turno smučarski cilji jugozahodno od Twenga so manj obiskani, kar sprva po smučinah potegnjenih navkreber čez senožeti ni bilo sklepati. Le te se z višino redčijo, res pa je, da višince nabiramo počasi, saj je do resne strmine pod Rosskoglom in Speikkoglom precej dolga pot. V lahkotnem drncu in debati počasi napredujemo proti Fuchsseeju, kjer nas konkretno poboža sonce. Edina družba so gamsi, ki nas gledajo z okoliških vrhov. Čez jezero opazimo še sledi, verjetno osamljenega volka. Kakorkoli, lepo je vedeti, da je okrog tebe še nekaj divjega, ki je sposobno preživeti v tej samoti in lepoti.

Nad jezerom se zagrizemo v na srečo ne do golega spihan breg, vse do grebena med našim ciljem in Gödernierkarkopfom, od koder se nam odprejo razgledi vse do Velikega Kleka.  Na vrhu uživamo v brezvetrju in razgledih daleč naokrog.

Smučarija: z vrha grifig in trdo, nižje sem in tja preseneti ugrez skozi skorjico, a ne prehud. Spodaj v zavetju mogočnih macesnov ujamemo še nekaj lepo posušenega snega, ki se rad pokadi pod smučko. Nižje pod planinami že nekoliko ojužen in počasen sneg, po cesti pa se je bolje držati špure, saj nezvožen sneg rado vrže smučarja naprej na dihalne organe. Precej dolga turo (19 km, 1450 vm), že zaradi razgledov vredno vsakega koraka, zaključimo s hidracijo pri avtu.

V družbi in samoti nad Twengom uživali: Dva Mareta, dva Roka, Jure in pisec.

Čez planino

Zima, takšna kot mora biti

Snega do gležnjev

Pogled na drugo stran doline

Pogled na naš cilj

Čez jezero Fuchssee, levo Schwarzeck, desno Kämpen

Nismo sami

Počitek na plaži

Proti vrhu

Naša sled čez tišino

Poletna pripeka

Pogled nazaj vse do Prebra

Dachstein

Zeppspitze

Rok

Hochfeind na levi

Schwarzeck (2636m)

Pozukrani vrhovi

Zeppspitze in Lacknerspitze pod nami

Na vrhu Schwarzecka

Jure

Mare

Mare

Rok

Mare

V iskanju najlepših linij

Rok

Jure

Žigovi in Maretovi podpisi

Jure

Jure

Čez skok

Nazaj v macesnov gozd

Žiga

Skozi macesne

Skozi macesne

Mare

Jure

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja