,

Tschaneck nad Katschbergom

Pride kak dan, da gre vse mimo načrtov. No, ne čisto vse.

Jure

Prvotno smo se namenili na Romatenspitze, a smo kmalu nad Obervellachom uvideli, da obstajajo poleg vremenske napovedi tudi poročila o zaporah cest. Nekaj ovinkov pred Mallnitzem je namreč cesto zasul zemeljski plaz. Vojak, ki je na kritični ovinek z vlačilcem pripeljal težko mehanizacijo, je znal povedati, da bodo materjal odstranjevali še najmanj dva dni. Ni nam preostalo drugega, kot na levo krug in v dolino. Še ne preveč razočarani, zapeljemo naprej po dolini Moll proti Stallu. Pa ne prav daleč. Kmalu naletimo na cestno zaporo, v kateri ne vztrajamo prav dolgo. Spet obrat in proti Gmundu, od tod pa proti Maltabergu. Pa spet ne prav daleč. Cestno zaporo ignoriramo, nekako pa ne moremo ignorirati zemeljskega plazu in podrtega drevja čez cesto. Slednja po vsej verjetnosti ne bo sanirana v kratkem.

Po kratkem razmisleku se zapeljemo na Katschberg, kjer se pripravljajo na zimsko sezono. Po zratrakiranem, a zaprtem smučišču, se povzpnemo proti Tschanecku. Vrha ne osvajamo, saj nam megla ne nudi silnih razgledov. Odsmučamo na zahod proti Hanslbauerhütte. Po 200 višincih zopet vprežemo cucke in navkreber proti Tschanecku, od tod pa poleg smučišča in po smučišču nazaj na izhodišče.

Po 600 presmučanih višinskih metrih lahko rečemo le to, da se nam le niso podrli vsi plani. Lepo preživet dan v dobri družbi in smuka sta bila poglavitna cilja. Smuka sicer ni bila za vikat, tolažba, da jih bo tja do maja še nekaj, pa ostaja.

Učestvovali: Jure, Blaž, Nejc, Anže in pisec.

Nejc

Nejc

Anže & Jure

Anže

Jure

Jure

Nejc

Jure

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja