V lepem sončnem jutru na Gorenjskem, se zapeljemo skozi tunel na tisto stran Karavank, kjer so že prejšnji dan lepo napovedali prihajajočo fronto.

Hiasleralm 

A ker sodoben tempo življenja včasih ne dopušča niti tega, da bi človek dan poprej natančneje pregledal vremenske napovedi, se kdaj zgodi tudi to, da gremo ravno tja, kamor ni treba. Med vožnjo pregledujemo spletne kamere in gibanje fronte. Na koncu pade odločitev, da gremo tja, kjer je vsaj teren preverjen. Cunje bodo že zdržale veter in sneg.

Skozi tunel se zapeljemo pod Katschberg, nato pa v St. Michael im Lungau-u zapeljemo z avtoceste in nadaljujemo v smeri Zederhausa, nato pa po dolini reke Mure, ki je tu bolj podobna potočku. Za izhodišče izberemo najvišje ležečo domačijo Gfrerer (Gehöft “Reit”) v vasici Hintermuhr. Od tod na smučkah po zratrakirani cesti na planino Hiasleralm, kjer nas pozdravi veter. Slednji  nam nekoliko prizanese skozi redek macesnov gozd, ko pa nadaljujemo nad gozdno mejo, se zgodba ponovi. Posledično je greben proti vrhu precej trd, mestoma spihan. Na višini 200 metrov nad morjem zaključimo vzpon in uidemo vetru v zavetje macesnov. Sprva moti slaba vidljivost, med macesni pa uživaško po pršiču do planine.

Z nasmehi do ušes v zavetju bajte na planini še enkrat vprežemo cucke in navkreber. Tokrat zaključimo streljaj nad gozdno mejo pod lovsko prižnico, od koder uživaško odvijugamo proti planini, nato pa po bližnjicah sekamo ovinke ceste proti izhodišču. Tu nas med hidracijo prijazno pozdravi najprej zlati prinašalec, nato pa še lastnik domačije Reit. Oddolžimo se mu za parkirišče, nato pa nazaj na sončno stran Karavank.

Uživali: Jure, Matic in pisec.

Zima pod Ochsenkopfom

Nad macesni

Prvi tek

Matic

Jure

Ponovi vajo

Balonspitze, Dolzenberg, Brettereck, Großeck na drugi strani doline Muhr

Štartna hišica drugega teka

Ko se nekoliko razkadi

Matic

Jure

Jure

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja