Kölenbreinscharte

Praznik ni praznik, če ni obeležen tako, kot se spodobi. V domačih logih nekako nismo našli pravih terenov , zato smo se podali k sosedom in tam proslavili Dan mladosti.

Nizki štart

Po ne prav penzjonerskem urniku smo se Janez, Uroš in jaz že nekaj pred peto uro zjutraj zbrali na platoju pred Karavanškim tunelom (ja, točno tam, kjer izdelujejo odlične Blejske kremne rezine). Prezgodaj smo bili očitno tudi za gospodo na mitnici Malta Hochalmstraße. Kaj dosti se nismo tolkli po glavi, saj smo vedno za gorenjcu prijazne cene.

Nekaj pred sedmo smo že na smučeh, svizci pa nas veselo priganjajo z žvižganjem. Kako nas nebi, ko pa smo skoraj edini pod goro.

Kaj kmalu po prvih potočenih kapljah švica ugotovimo, da tudi pri sosedih ni vse tako lepo kot se zdi. Tudi njihovi hribi so precej zasvinjani. Posledice chemtrailsov so jasno vidne na vsakem koraku. Smo pa kmalu ugotovili, da se da očitno tudi barvo chemtrailsov izbirati. No, pod Kölenbreinom so bile sledi rdečkasto obarvane. Hja, jim je pač tako všeč…ali pa so bili tudi tam na delu “strici iz ozadja”.  Pri nas očitno vztrajamo bolj pri naročilu Asrane barve, še posebej v tem predvolilnem času.

No, kljub obarvanemu snegu lepo napredujemo. Temperature so ravno pravšnje za hojo navkreber, sem in tja nas obsije tudi kak sončni žarek, v vršnem delu pa se nekako ne moremo ogniti meglicam in oblakom, ki zakrivajo vrh gore. Zato vzpon po dobrih dveh urah zaključimo pri križu in vpisni skrinjici na Kölenbreinscharte.

Za nami sedlo dosežeta še dva priletna domačina, mi pa kaj kmalu pobegnemo iz megle v nižje ležeče predele.

Smučarija v vrhnjem delu po tanki skorjici, ki jo sonce danes ni doseglo, ki pa vseeno ne dela prevelikih problemov pri sami smuki.  Nižje, kjer ni sledov zadnjega neobarvanega snega pa je smuka veliko boljša, uživaška. Z ne preveč iznajdljivosti dosežemo ohlajene piksne v avtu z dvakratnim “sezuvanjem” smučk, preden pa se odpre “turizem” ob jezeru, pa si privoščimo še hidracijo z odličnim štrudlom v varni hiši ob jezeru.

Koliko časa bo smuka še užitna? Hm…upam, da naslednji teden še 😉

Razgledi nad jezerom

Petereck

Med soncem in oblaki

Razgled na jezero

Janez in Uroš

Kölenbreinscharte

Spust po obarvanem…

Uroš

Nad jezerom

Janez

Zadnje “sezuvanje”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja