Turni smuk AO Bohinj z Rodice

Vremenska napoved je obetala lep dan, snega po hribih pa v izobilju.

Ob pol osmih sem že na spodnji gondolski postaji. Ekipa iz AO Bohinj je poskrbela, da je bila enosmerna karta za gondolo nekoliko cenejša, zraven pa so nas žičničarju na Voglu počastili še z vožnjo na Orlove glave.

Od tod med prvimi z legendo Rodice Viktorjem potegneva po le nekaj milimetrov odjenjanem pomrznjenem snegu nad planino Suha. En sam užitek.  Od tod pa skozi desni žleb navzgor desno od Ulic. Zaenkrat še ne kaže, da bo obisk pretirano množičen.

ViktorKo pridemo nekoliko višje, začnemo srečevati tiste turaše, ki so ubrali drugačne poti od naše. Naši hribi so pod tanko pokrovko oblakov, med tem, ko se v daljavi blešči jasno jutro in morje. RodicaNeskončne beline kljub spomladanskemu datumu ni ne konca ne kraja.

RodicaTurašev je odličnim razmeram primerno več in več…z vseh strani. Rodica 20130414-300_0147Vse kaže, da bo danes vrh precej oblegan. Rodica Rodica

In res, tisti prvi se lahko še razkomotimo na vrhu. Za nami pa…skoraj strnjena kolona turašev. Kdo bi si mislil, da nas je toliko.

Rodica RodicaPreden se kolona približa vrhu še razgled na vse strani.

Med tem, ko je gorenjska stran še lepo pobeljena…

Razgled…bo šel na primorski strani zdaj zdaj regrad v cvet.

PrimorskaZ Viktorjem jo med prvimi pobriševa proti dolini med tem, ko se pravo obleganje šele začne.

Rodica RodicaTačas potegneva proti Lepi suhi od koder do sedaj smučarija še ni razočarala. Lepa suha

Viktor potegne naprej, jaz za njim.

Zgornji del je lep, trd, ravno prav popuščen, da smučka prime. Nižje proti planini Suha se razmere nekoliko spremenijo. Putrček se spremeni v počasen sneg, vendar še drži smučarja.

ViktorPo odlični smuki sledi še okrepčilo na planini Suha. Tokrat kapo dol AO Bohinj za odlično postrežbo, predvsem pa gostoljubje. Planina Suha

Planina Suha

Sledi še spust v dolino in to prav do glavne ceste v Laškem rovtu…sredi aprila!

Lep dan v fajn družbi na sicer oblegani Rodici.

3 replies
  1. Vilma says:

    Še nikoli tako neskončno dobre Rodice kot tokrat. Uživali na vsakem metru posebej. Hvala, ker ste naročili tako lepo vreme :):):

    Odgovori
  2. Tadej says:

    Super je bilo … sploh razmere za ta letni cas. Pa se na naso grupico si ujel (164), tako da nam bodo verjeli da smo res gor lezli 😉

    Odgovori

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja