, ,

Pršivec, 1761 m

Četrtek, jutro brez kave. Ob prvem svitu že na planini Blato, nato pa pod noge v smeri planine Jezero. Počitek med opazovanjem, kako prvi sončni žarki božajo macesne na grebenu…

Nad planino JezeroNa drugi strani se Debeli vrh že koplje v soncu. Debeli vrhVišje se planina Viševnik s čudovitim razgledom počasi prebuja v nov dan. Planina ViševnikSveže jutro vabi na sonce, na sicer ne visok pa vendar že zaradi razgleda vreden obiska – Pršivec. Pobočje nad Bohinjskim jezerom, od koder se na eni strani razprostira pogled na jutranje meglice nad jezerom in obe Bohinjski dolini…BohinjNa drugi strani pa Julijci v vsej svoji lepoti.

Julijci s Pršivca

Julijci s PršivcaMed uživanjem v razgledih je tudi že sonce pregnalo meglice nad jezerom. Tako imajo okoliški hribi spet ogledalo na razpolago.

Bohinjsko jezeroDan je prelep, da bi se šlo že domov. Tik pred odhodom z vrha se s z Vogarja priklati mojster Jošt Gantar s prijateljem. Vesel srečanja in čveka o tem in onem…in fotografiji 😉

Ob povratku se tudi planina Viševnik že koplje v soncu.

Planina Viševnik

Čez planino Jezero vodi pot na več strani…Planina JezeroTokrat pod Debeli vrh…Debeli vrh…in Ograde na eno lepših planin, planino v Lazu.

Planina v LazuMartinčkanje na mehki travi, uživanje v tišini te sili k temu, da se vračaš…Planina v Lazu

…in žal ti je vsake minute, ko nisi tam…nekje.

3 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja