, , ,

Sedlo Belščica – Mali vrh, 32. Stamarski pokal

Kljub nenavadnim časom so se vse zvezde poklopile tako, da je bila izvedba prestižnega “tekmovanja” spet uspešno izvedena.

Pogled na Jesenice

Po nekaj dnevnem deževju pred samim datumom izvedbe, smo bili večina optimistični, saj je vremenska napoved po kislem petku obetala razjasnitev v toku noči. No, zjasnilo se je že prej, zima pa je z repom opletla ravno toliko, da je ponoči lepo namočen sneg pomrznil. Prvi koraki po najnižje ležečih zaplatah beline pod Belščico nam je narisal nasmehe na obraze, saj je bila potrebna kar sila, da si si zbrcal varno štapno. Nad gozdno mejo se prične konkretna zimska odeja, pogled na “smučišče” nad Betonsko bajto pa požene srce veselega beuškega turaša na višje obrate.

Že ob prvih korakih na snegu smo vedeli, da jo tokrat ne odnesemo brez drugega teka, saj razmere že dolgo niso bile tako lepe. Do štartne točke na Malem vrhu se nas večina poda kar peš s smučmi na ruzakih. Pred štartom nas “Čebelca” registrira tako, kot se spodobi, z domačimi pridelki. Ob razgledih se nikomur kaj dosti ne da v dolino, pa vendar odlična podlaga vabi.

Prvi tek je minil v znamenju prašenja vse do cilja. Pred drugim tekom smo na štartu opazovali meglice, ki so sem in tja zakrivale okolico, le našega vrha ne. V daljavi le Triglav kuka nad oblaki. Tudi v drugem teku so bile razmere še vedno odlične z nekoliko zmanjšano vidljivostjo.

Po peš spustu do Urbasa je sledil še obvezni del druženja na Potoški planini z enotnim zaključkom vseh 16 udeleženih, da mora it navada naprej. Udeležba je bila seveda tudi tokrat “mednarodna”, saj so tekmovalci prišli tudi iz sosednje Kašarije in pa izseljenci s Hrušice in Jesenic.

Iz gozda

Dežela

Ciljna točka Stamarskega pokala

Nad in pod oblaki

Proti soncu

“Ovčar Marko”

Smučišče nad Jesenicami

Navkreber

Predtekmovalci

Predtekmovalec #1

Predtekmovalec #2

Predtekmovalec #3

Nino

Beg pred meglicami

Proti štartu

Proti štartu

Pogled proti Vajnežu

Na štartu

Na štartu

Na štartu

Sosedov Ovčji vrh

“Registracija” pred štartom

Maj je…

Ogrevanje

Andrej

Pobeg iz megle na štart drugega teka

Majske meglice

Na meji z ostalo Evropo

Pred štartom drugega teka

V meglo

Nad oblaki

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja