Korenščica nikoli ne razočara. Ne spomladi, ne poleti, ne jeseni in ne pozimi.

Čez Pusti rovt

Zakaj? Če veš, da v primeru 99,9% obiskov na vrhu vedno piha, si pripravljen. Pripravljen na razglede ob vsakem vremenu in vsakem letnem času. To, da se imaš privilegij z nje še zapeljati na smučkah po svežem pršiču je samo še bonus. Pika na I vsem doživetjem, ki se pripetijo že na poti navzgor. In če se zavedaš, da je to praktično tvoje dvorišče. A rabmo še kaj več???

No ja, prav pridejo še prijatelji, ki se seveda rekreirajo individualno  in na koncu ture tudi z veseljem hidrirajo individualno.

O razmerah: na Pristavi je pihalo, po cesti navzgor do Pustega rovta v zavetju skozi zimsko pravljico, čez rovt že vajeno s kapo na glavi in vetrovko na žvotu. Višje spet brezvetrje vse do pastirske na Belski planini, kjer se že po navadi oblačimo. S Korenščice zapeljemo proti zahodu na flanko, ki smo jo prejšnjič v megli in oblaku le otipavali. Na vrhu nekaj klože, spodaj pa odličen pršič. Pod cesto skozi graben in bukov gozd na Pusti rovt, od tod pa po cesti na izhodišče, kjer nam Dragica postreže z domačimi piškoti.

Uživali: Urša, Jernej, Nejc, Tone, Matic, pisec in še kdo.

Pravljica

Pusti rovt, Golica

Rahla sapica

Korenščica

Pogled na Julijce

Golica

Proti Belščici

Korenščica

Okrasje

Nejc

Tone

Jernej

Urša

Razgledi

Zimske radosti

Ples na vodi

Nejc

Nejc

Nejc

Tone

Tone

Tone

Urša & Jernej

Urša

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja