Tokratno turo pričneva precej adrenalinsko po cesti iz Jelendola proti planini Šija.

Bob steza brez bande

No ja, težko bi tokrat poledenelo bob stezo poimenovala s “cesta”. Pa vendar, jutranja zagnanost in pogum nama ne da, da bi po pameti odnehala z vožnjo še preden se cesta spremeni v drsalnico. Do slabih 1200 višincev pridrseva s pogonom na 4 kolesa, potem pa nekaj višincev zgubiva z nenadzorovano vzvratno vožnjo, ki se je na srečo končala nama v prid.

Za ogrevanje sva torej poskrbela še preden sva stopila na smučke in odcuckala proti planini Šija. Uživava v toplem dnevu in miru. Daleč naokrog ne vidiva nikogar razen tropa gamsov, ki naju budno spremlja izpod vrha gore.

Hoja navkreber nama ni delala težav, saj je sneg ravno prav opuščen, tudi derez nisva potrebovala za dostop na vrh. Verjetno bi bila zgodba drugačna kakšno uro bolj zgodaj. Na sedlu pod vrhom v brezvetrju pomaličava in si odpočijeva, nato se peš odpraviva še na vrh od koder po levi strani odsmučava. Desni graben je namreč v spodnjem delu že kopen.

Z vrha v dolino štartava malo čez enajsto. Smuka odlična po ravno prav odjenjanem snegu. Tudi nad planino gre še lepo kljub nekoliko počasnejši podlagi. Pod planino še najdeva lepo zasnežene prehode, cesta pa tako tako. Vrhnji del še uporaben, nižje pa leden s kopninami. Smučke snameva nekoliko višje, kot sva si jih zjutraj nataknila.

Za povratek v dolino po cesti preventivno na jeklenega konjička namontirava snežne verige. Odločitev je bila pravilna!

Učestvovala: Uroš in pisec

Čez Planino Šija

Planina Pungrat, Tegoška gora….

Kladivo

Osamljen

Sam, a ne osamljen…

Razgledi čez Planino Pungrat

Tja gor

Naša četica koraka

Proti vrhu

Malo Kladivo

Baba

Počitek na sedlu pod Kladivom

Proti vrhu

Proti vrhu

Zadnji metri vzpona

Pogled z vrha proti zahodu

Pogled z vrha proti vzhodu

Uroš

Uroš

Uroš

Uroš

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja