Po napetem urniku v službi v preteklih sončnih in prazničnih dneh me tudi siv in meglen dan ne prepriča, da bi ostal doma. Grem pogledat kako je nad mestom.

Zapeljem se do Javorniškega rovta, nato pa po makadamu po cesti na Križovec. Cesta sprva kopna, kaj kmalu pa se snežna odeja odebeli. Parkiram nekaj ovinkov višje nad rovti, nato pa na smučke. Cesta je sicer plužena (utrjena) verjetno do Križevca.

Megla, mraz in zadnje sneženje so ustvarili krasne motive, zato se večkrat ustavim in uživam v miru. Še Pusti rovt tokrat za spremembo ni vetroven.

Umetnik – Narava

Po vlaki proti Pustemu rovtu

Na pravi poti

Luč na koncu…

Pusti rovt

Pusti rovt

Bukov gozd nad cesto s Pustega rovta proti Belski planini je v vsakem vremenu in letnem času zanimivo…

Bukov labirint

Bukov labirint

Na planini Svačca je okrog hiše sneg odneslo kdo ve kam. Tudi proti Korenščici iščem debelejšo podlago, ki bi prekrila ruševje, predvsem pa v megli iščem pravo smer.

Orientirna “točka” v megli

Na vrhu rahlo razočaran ugotovim, da je spihana tudi smer planiranega smučanja. Sledi rodeo oziroma prebijanje skozi ruševje. Nižje, kjer se prične pas smrekovega gozda, je snega dovolj. Sem in tja zmoti skorja. Nižje pod cesto me po pričakovanjih čaka najboljša smučarija tega dne. Uležan suh sneg med bukovjem vse do ceste. Sledi še smuk po cesti do avta in gas v dolino.

Slalom

Megleno lep dan je bil!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja