Cima Bella/Schoenwipfel, 1911 m

Nedeljsko jutro se pokaže v najlepši luči. Ko se peljem iz službe iz Ljubljane mi na misel ne pride, da bi šel pod kovter. Nebo nad Julijci se obarva v najlepše odtenke…in vabi v nov dan.

Že prejšnji večer se z Lukom pogovarjava o nedeljski turci. Naj nebi bila prenaporna. Njegova prva, moja z nočne. No, na koncu se nas pri britofu nad Trbižem zbere 9. Pisana druščina z vseh koncev Slovenije. Prebašemo se v dva avta, da se ne bomo drenjali po parkirišču in se zapeljemo do konca vasi Ukve (Ugovizza). Dan je čudovit in očitno smo na parkirišču med zadnjimi. Nič za to, dan je še dolg. Opremimo se in hop v breg.

Cima Bella-0768

Pred nami je že kar nekaj turašev, tako, da se niti ne ubadamo kje gre pot. Tako ali tako imajo v glavnem vsi isti cilj.

Cima Bella-0772Med potjo uživamo v razgledih, iščemo sončna očala… 😉

Cima Bella-0780Količina snega in pa število turašev ne obeta neke sanjske smuke…a vendar ob opazovanju predhodnikov se še lepo pokadi izpod smučk. Še se najde puhca za kak lep zavoj. Za vse bo dovolj.

Cima Bella-0788Vrh nas čaka, mi pa z lepim tempom nadaljujemo.

Cima Bella-0795…po eden in eden…ena 😉

Cima Bella-0796

Cima Bella-0799

Cima Bella-0800

Cima Bella-0803

Cima Bella-0804Na sedlu med Kokom in Cimo Bello ugotovimo, da tu v sosednji Italiji prav tako piha na vrhovih kot pri nas. No, pa lepo imajo tudi.

Cima Bella-0809 Cima Bella-0815Le še špancir nas loči do vrha, vmes pa se odpirajo novi razgledi.

Cima Bella-0816Na vrhu obvezno grupno…fotografiranje, tako, da se vsaj preštejemo. Najprej z eno kuliso…

Cima Bella-0824…nato še z drugo.

Cima Bella-0825Sledi obvezna malica in uživanje na sončku.

Cima Bella-0826Še nekaj uživanja v razgledih proti našim Julijcem…

Cima Bella-0827…Koku

Cima Bella-0829…in severu.

Cima Bella-0819Hladen veter ne pojenja, zato se počasi podrzamo z vrha. Smučarjev je toliko, da niti ne vemo kdo paše h komu. Vsak po svoje uživamo, iščemo prehode in nezvožene kotičke. Na koncu se dobimo na izhodišču pri avtomobilih.

Cima Bella-0833Del se nas odpravi po Gornjesavski dolini najprej v Kranjsko goro na malico in analizo, del pa čez Predil na Bovško. Vsi pa zadovoljni in ravno prav utrujeni.

Končna ocena: sončen dan in luštna družba = dobitna kombinacija.

ŠE 😉

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja