Jesen med vinogradi v Prekmurju in Prlekiji je že nekaj časa na moji  “to do” listi. Z veseljem se pridružim Luki, ki gre obiskat prijatelja Andrewa, ki s svojimi gosti uživa v kulinariki Slovenije in Istre.

Od doma krenem še v trdni temi, v Ljubljani poberem še Luko in že sva na poti proti Mariboru, Ptuju, med griče okrog Jeruzalema. Zadnje meglice noči se še vlečejo med griči…

Jeruzalem-1108…nato pa se rodi nov dan.

Jeruzalem-1140

Jeruzalem-1096

Prvi fazani že zračijo svoja krila.

Jeruzalem-1111Ko se naredi tako jutro, si želiš, da traja in traja.

Jeruzalem-1132

Jeruzalem-1148Po uživanju v obranih vinogradih se pridruživa Andrewu pri zajtrku. Po prijetnem klepetu se zapeljemo do čebelarskega muzeja, nato pa še do Babičevega mlina na Muri.

Jeruzalem-1166Usta se nam razlezejo v nasmeh ob simpatični osornosti Marije, ki verjetno že celo življenje tako rekoč živi in dela v mlinu.

Jeruzalem-1181

Po nakupu domače moke se zapeljemo do posestva Passero v Tešanovcih. No, tu je bilo lastniku Tomažu zamerit le to, da je dobrote na mizo nosil prav počaaaasi in z užitkom, med tem, ko nam je slina zalivala borbončice 😉

Najprej nekaj konkretnega…

Jeruzalem-1245 Jeruzalem-1241Ob slastnih grižljajih je potekala še degustacija hišnih vin.

Za finale pa… Tomaž na mizo v šestih hodih prinese Čokoladne radosti Prekmurja. Vse skupaj je plod ljubezni med njim in njegovo lepšo polovico Jasmino. Po hiši se razlega “mmmmmmmm” Slovencev, Avstralcev in Američanov.

Jeruzalem-1251

Jeruzalem-1248

Ostane le še kratek počitek med vinogradi nad Moravci.

Jeruzalem-1311

Jeruzalem-1230

Jeruzalem-1202 Jeruzalem-1198Še po bučno olje in čokolado se zapeljemo, nato pa slovo od Andrewa in njegovih gostov.

Jeruzalem-1218

Ravno še dovolj časa imava, da se zapeljeva nazaj do Jeruzalema in dava sonce spat.

Jeruzalem-1335

Še takih dni!

1 reply
  1. Di says:

    Ful lepo..Tud sama sm bla tm pred 14 dnevi…nismo imel glih take kulinarike..vina smo pa kar velik probal…
    Res si ujel najboljši čas za fotkanje….SUPER!

    Odgovori

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja