Prlekija in Prekmurje v jesenskih barvah
Jesen med vinogradi v Prekmurju in Prlekiji je že nekaj časa na moji “to do” listi. Z veseljem se pridružim Luki, ki gre obiskat prijatelja Andrewa, ki s svojimi gosti uživa v kulinariki Slovenije in Istre.
Od doma krenem še v trdni temi, v Ljubljani poberem še Luko in že sva na poti proti Mariboru, Ptuju, med griče okrog Jeruzalema. Zadnje meglice noči se še vlečejo med griči…
Prvi fazani že zračijo svoja krila.
Ko se naredi tako jutro, si želiš, da traja in traja.
Po uživanju v obranih vinogradih se pridruživa Andrewu pri zajtrku. Po prijetnem klepetu se zapeljemo do čebelarskega muzeja, nato pa še do Babičevega mlina na Muri.
Usta se nam razlezejo v nasmeh ob simpatični osornosti Marije, ki verjetno že celo življenje tako rekoč živi in dela v mlinu.
Po nakupu domače moke se zapeljemo do posestva Passero v Tešanovcih. No, tu je bilo lastniku Tomažu zamerit le to, da je dobrote na mizo nosil prav počaaaasi in z užitkom, med tem, ko nam je slina zalivala borbončice 😉
Najprej nekaj konkretnega…
Ob slastnih grižljajih je potekala še degustacija hišnih vin.
Za finale pa… Tomaž na mizo v šestih hodih prinese Čokoladne radosti Prekmurja. Vse skupaj je plod ljubezni med njim in njegovo lepšo polovico Jasmino. Po hiši se razlega “mmmmmmmm” Slovencev, Avstralcev in Američanov.
Ostane le še kratek počitek med vinogradi nad Moravci.
Še po bučno olje in čokolado se zapeljemo, nato pa slovo od Andrewa in njegovih gostov.
Ravno še dovolj časa imava, da se zapeljeva nazaj do Jeruzalema in dava sonce spat.
Še takih dni!
Ful lepo..Tud sama sm bla tm pred 14 dnevi…nismo imel glih take kulinarike..vina smo pa kar velik probal…
Res si ujel najboljši čas za fotkanje….SUPER!