V naših bregih še vedno ni pretirane bele podlage, zato spet čez mejo. Tokrat proti Tamswegu, kjer snežne razmere dopuščajo nekoliko bolj brezskrbno smuko, kot v nekaterih praktično s snegom zasutih delih Avstrije.

Wildbachhütte

Ob 6.30 štart iz Mojstrane, na izhodišču pod vlečnico v Lessachu smo drugi, dva domačina nam vlečeta špuro po v spodnjem delu tanjši novi snežni odeji, od zaprte koče Wildbach pa nadaljujemo sami.

Že vzpon skozi macesnov gozd nad kočo proti vrhu nam je risal nasmehe na obrazih. Kljub nekoliko slabši vidljivosti zaradi nekaj vetra in sneženja, se nam je obetala uživaška smuka. Vzpon zaključimo na slabih 2100 metrov nad morjem, saj je od tod pobočje proti vrhu (predvsem zahodna stran) spihano, nekje do trave.

Smuka do koče skozi redko macesnovo veleslalomsko progo uživaška (20-30 cm puhca na lepi podlagi), nižje pod kočo nadaljujemo del spusta po cesti, nato pa spet skozi gozd in čez senožeti proti danes neobratujočemu smučišču, kjer pod vlečnico zaključimo turo.

V Tamswegu si privoščimo še kapučin v družbi Toma, ki nam postreže s svežimi  informacijami glede snežnih razmer po ostalih turnemu navdušencu aktualnih hribih. Razmere so v teh dneh precej resne in nič ne kaže, da bo v naslednjih dneh kaj bolje. Kvečjemu še bolj nevarno. Precej uporabnih podatkov je dosegljivih na povezavi: www.lawine.salzburg.at

Učestvovali in užitkarsko zapravili dobre pol dneva: Matija, Grega in pisec.

Grega

Matija skozi oblak frišnega…

Matija

Matija

Matija

Matija

Matija

Grega

Grega

Grega

Matija

Demo team

1 reply
  1. Matej says:

    Oooo lepa lepa. Tudi midva sva tukaj ob prvi rundi snega v austriji (3 tedne nazaj?) in sva obrnila na istem mestu kot vi zaradi istega razloga. Sva imela pa malo lepše vreme in polno pršiča! Za razliko od vas pa sva, mislim da, štartala malo višje. Po desni strani hriba sva se pripeljala do enega parkirišča pri tekaški progi in jo od tam po sankaški poti mahnila do koče. Sicer pa odlična smuka, sploh tisti gozd nad kočo:)

    Odgovori

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja