Zarana me v petkovo jutro zbudi budilka na telefonu z What a Wonderful World in prva misel je: “Joooj, spet smučat”. Prvi momenti so vedno težki, a ko krene, potem gre lažje. Oprema je že pripravljena, kombi tudi, druščina pa se spet nabere na že splošno znanem mestu. Sedem se nas tokrat spravi v Koflerjev kombi in hop čez mejo.

Jure, v ozadju Kasereck in Kreuzhöhe

Tokratni cilj: Gensgitsch, izhodišče pa v vasi Lignitz izpred oštarije Wielandhof. 8 stopinj pod ničlo kaže toplomer, nad nami pa se odpira nebo. Po dolgem času končno spet uzremo pobeljene vrhove, ki kar vabijo.

Na izhodišču smo kaj hitro pripravljeni na štart, že utrjena špura pa nas zvabi v gozd, skozi katerega prav lepo prodirajo jutranji sončni žarki. Snega je ravno prav in lepo posušen je. Usta se nam kar sama raztegujejo do ušes ob pogledih na nezvožene flanke med tem, ko precej hitro nabiramo višino. Špura, ki nas pripelje na planine pod vrhom, je urezana konstantno navkreber. Z višino je močnejši tudi veter in po dolgem času se je zgodilo, da je akumulatorček v fotoaparatu počepnil med fotkanjem razgledov na vrhu.

Ekspresno se pripravimo za spust in pobegnemo z vršne spihane ploščadi proti širnim planjavam, kjer si vsak poišče prostor za svoj podpis v pršiču. V dobrih treh urah smo na hidraciji v zgoraj omenjeni varni hiši z nasmehi do ušes.

Učestvovali: Jure, Tomaž, Marjana, Matic, Uroš in Matjaž

Skozi “slalomsko progo”

Po dolgem času na snegu pod modrim nebom

Tomaž vesel “k radio”

Kratka pavza s pripravami na veter

Proti vrhu, v ozadju Kreuzhöhe

Proti vrhu Gensgitscha

Razgledi z vrha, Kasereck

Pollannock

Gensgitsch, vrh

Uroševo prašenje

Tomaž

Matic

Ekipa

Uroš

Jure

Marjana

Marjana

Matjaž

Matic

Po deviškem… Uroš

Tomaž, v ozadju Gumma

Vsak po svoje, vsi pa z užitkom

Marjana

2 replies
 1. Gregor Gartner says:

  Miro pozdravljeni,

  Mi lahko kratko opišeš, kje je izhodišče Gensgitsch ter kratek opis poti do vrha.

  Najlepša hvala.

  Odgovori
  • miro says:

   Gregor, v prvem stavku pod prvo fotografijo je natančno opisano izhodišče, kar bo po vsej verjetnosti povsem dovolj za iskanje poti.
   Lep dan in srečno

   Odgovori

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja