Na ponedeljkovo jutro se spet odpravimo k severnim sosedom. Prvotni plan je bila okolica Tamswega, a smo misel na to opustili v koloni pred Turskimi predori.

Maltaberg

Ko z avtoceste ubežimo kolonam, nas policijska kontrola postavi pred dejstvo, da brez snežnih verig ni moč nadaljevati po cesti čez Katschberg. Glede na pozen štart in kratko časovnico se odločimo, da obrnemo proti Gmundu, nato pa v dolino Malte in proti vasici Maltaberg. Na višino 1300 metrov prilezemo s pomočjo verig, saj je cesta pod 20 -30 centimetri svežega snega.

S te višine po cesti na smučeh nadaljujemo mimo Leonhardhütte, nato pa navkreber v smeri Stubecka.

Jasnine je bilo tudi tu z vsakim korakom manj, saj se je fronta očitno širila tudi v ta del. Na grebenu, ki vodi proti Stubecku naletimo na konec snežne meje, saj je veter sneg enostavno odpihnil. Na dobrih 2000 metrih z vzponom zaključimo in pripravimo za spust.

Sama smuka ničkaj ugodna, saj je na pogled nov pršič precej počasne sorte. Svetlo točko vidimo za kmečko pečjo v Leonhardhütte ob vrčku hmeljevega. Po kratkem predahu nadaljujemo čez pašnike proti izhodišču z nalogo izogniti se sedaj že spluženi cesti.

Kljub razmeram dan ni bil vržen stran.

Učestvovali: Matija, Andrej in pisec.

Mimo Leonhardhütte
Utiranje gazi
Do vrha snežne meje 😉
Matija
Matija
Andrej
Pavza
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja