Po počitku v Kolbnitzu se na nedeljsko jutro zapeljemo do Stalla kjer zavijemo na gorsko cesto do Sonnberga, dobrega jurja in pol nad morjem.

Po cesti proti Wallner’s Bodenhütte

Parkirišče ob domačiji Zraunig na višini 1500 m nad morjem je odlično izhodišče tako za Hochgrubenkopf, Stanitzkopf ali Törlkopf. Takoj za rampo na cesti nad zadnjimi hišami stopimo na smuči in v toplem dopoldnevu uživaško nabiramo višino po cesti proti Oberen Klenitzenalm. Azra nad oštarijo Wallner’s Bodenhütte stopi na krplje in nam dela družbo vse do bajt na planini, kjer se razidemo. Mi naprej v veter in čez osenčeno planino, ona pa v oštarijo na topel čaj.

Če bi bili na izhodišču kaki dve uri prej, bi nas sonce spremljalo do vrha gore, sneg bi bil posledično lepo odjenjan, tako pa je po dopoldanski pripeki pod popoldanskimi oblaki zgornja plast spet pomrznila. V vetrovnih razmerah vzpon zaključimo slabih 100 višincev pod Hochgrubenkopfom, se opremimo in v rahli difuzi odsmučamo v dolino. Vmes še pit stop v Wallner’s Bodenhütte, nato pa po cesti do izhodišča. Ostane nam še vožnja do apartmaja v Kolbnitzu, kjer si pripravimo večerjo.

Z Azro vikend zaključiva s potovanjem nazaj domov, Maša in Jure pa vikend podaljšata do torka.

Fajn je blo!

Wallner’s Bodenhütte

Na krpljih gre prav lepo

Oberen Klenitzenalm

Hochgrubenkopf v daljavi

Čez planino

Čez planino Klenitzen

Čez planino Klenitzen

Čez planino Klenitzen

Razgledi čez dolino na sosednjo stran – Kreuzeckgruppe

Levo lani osvojen Klenitzenkopf

Kreuzeckgruppe

Hochgrubenkopf

Razgled čez ramo pod Hochgrubenkopfom

Kreuzeckgruppe

Jure

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja