Odvisnost tudi sredi tedna ne pojenja, pa zmeraj več nas je..odvisnežev. Tokrat se nas nabere za cel Koflerjev kombi.

Jutranji zbor na Hrušici, kjer se po dolgem času srečamo z nekaterimi “zimskimi” prijatelji, nato pa skoraj dvourno potovanje k sosedom, kjer s Tursko cesto zapustimo na izvozu za Flachau.

Skozi zimsko pravljico

Po lokalni cesti se zapeljemo do vasice Kleinarl, poiščemo prakirišče in se opremimo. No, se opremijo…vsi, razen mene. V jezi ugotovim, da sem v prtljažnik na strehi kombija naložil vse smučke…razen svojih.

Preden mi vse “dol pade” me fantje prepričajo, da greva z Rokom do prvega ski servisa poizkusit srečo z izposojo smuči. V dobre pol ure sva nazaj z Wagraina, kjer si za slabih 19 € najamem odlične Dynafitke in palice.

Družno se četica osmih zažene v brege v okviru ceste do planine Vorderzirmegg, nato pa čez zasnežene travnike proti vrhu Gründegga. Že navkreber ugotavljamo, da je tu snega manj kot pod Sichelwandom in Liebeseckom, kjer smo se potikali prejšnji dve turi.  Pa si nismo preveč gnali k srcu. Niti tega ne, da sonca ta dan nismo videli. Družba je bila odlična, s tem tudi vzdušje, smučarija pa…s predvrha, od koder smo pričeli s smuko, nekaj iskanja najglobje bele podlage, skozi gozdove do ceste uživaško, nato pa zopet iskanje najglobjih linij.

Sneg spričo nizkih temperatur še vedno kakovosten, nekoliko uležan in težji kot prve dni po sneženju, pa vseeno za prste obliznit…če bi ga bilo le še kak decimeter več.

Učestvovali: Tone, Jure, Rok, Žiga, Peter, Jan, Drejc in avtor pisarije.

Po cesti proti planini Vorderzirmegg

Na planini Vorderzirmegg

Razgledi na drugo stran doline

Proti levemu vrhu, Gründegg

Razgled proti Stubaiu

Pod predvrhom Gründegga

Gründegg

Predvrh Gründegga z odlično družbo

Tone

Jure

Peter

Rok

Pred spustom

Rok

Drejc

Jure

Tone v nizkem preletu

Peter

Drejc

Žiga

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja