, ,

Stubennock in Sauereggnock

Klemen

V iskanju razmer spet k sosedom.

V zimo

V zimo


Matija pove, da je dan poprej lepo izkoristil čas v Nockbergih, zato smo se prepustili njegovim idejam. Tako, kot so se dan prej vremenarji zmotili, so se očitno tudi za ta dan. Prav pri koči Dr. Josef Mehrl, katere parkirišče smo si izbrali za izhodišče, kje bilo vreme še najslabše. Veter s snežno ploho ni obetal, da bomo za turo rabili sončno kremo.

S parkirišča sprva ob potoku Krems, nato pa kaj hitro navkreber skozi zavetje gozda proti Stubennocku, od koder se po spihanem vrhu spustimo na greben proti Sauereggnocku. Tu nas veter še dodatno obdeluje. Na srečo na vrhu le malo popusti, tudi vidljivost se izboljša v tolikšni meri, da je smuka proti planini Sauregg na zahod prav odlična. Zgoraj nekaj napihančka, nižje v zavetju pa mehak in nedotaknjen puhec od včeraj in danes. Prvi tek zaključimo na dobrih 1700 metrih na opuščenem smučišču.

Sledi vzpon skozi gozd nazaj v smeri odsmučanega vrha, a kaj kmalu ugotovimo, da smo nekoliko zgrešili prvotno planirano smer. Brez pretiranega sekiranja vlečemo špuro 300 višincev navkreber po severozahodnem grebenu proti Sauereggnocku od koder po gozdu in lepi naklonini smučamo v graben zahodno pod Stubennock. Tam Klemenova palica vzame bridki konec, tako, da se Šimnovčev poba vrne k prvinski smučarski opremi. Z vejo v roki še drugič suvereno osvoji še vetroven Stubennock, od koder družno odvijugamo proti potoku Krems, ki nas pripelje nazaj do izhodišča in zaslužene hidracije.

Uživali: Luka (s samo 5 minutno zamudo), Matija, Klemen in pisec.

Stubennock

Stubennock

1. tek s Sauereggnocka

1. tek s Sauereggnocka

Klemen

Klemen

Klemen

Klemen

Luka

Luka

Matija

Matija

Nazaj pod Sauereggnock

Nazaj pod Sauereggnock

Stubennock

Stubennock

V grabnu pod Stubennockom

V grabnu pod Stubennockom

Stubennock

Stubennock

Sauereggnock

Sauereggnock

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja