Sobota zvečer, najprej kliče Gorazd z idejo o Kalškem grebenu, kmalu za tem pa še Rok z enako idejo, a vsak z drugega izhodišča.

Na planini Koren

Glede na to, da je Rok “ta domač” v teh koncih, se damo njemu in njegovi druščini voditi po hribih za Krvavcem. Zbor Pod Jenkovo lipo, nato pa z avtom čez Kriško planino vse do zgornje postaje kabinske žičnice na Krvavcu. Tu vprežemo pse in ob robu smučišča navkreber do grebena med Zvohom in Krvavcem. Po precej trdem še neodjenjanem snegu odsmučamo do letne poti, ki vodi s Kriške planine proti planini Koren. Peš nadaljujemo čez plazine vse do planine, nato pa od plazu poškodovane brunarice na cuckih do vrha Korena.

Temperatura še ne popusti, zato spet smuka po trdem v konto pod Škrbino. Po kratki pavzi nadaljujemo proti vrhu Kalškega grebena, ki ga dosežemo po dobrih štirih urah cuckanja, hoje in smuke izmenično.

Na vrhu se naužijemo razgledov, po okrepčilu pa spust sprva po trdem, nato pa po putrčku na planino Dolga njiva. Tu gredo smuči na hrbet, dereze na noge in cepin v roke. Po grapi se povzpnemo dobrih 300 višincev na Zvoh, od koder po smučišču odvijugamo do izhodišča, kjer opravimo hidracijo in analizo lepih 1600 višincev.

V odlični turi v “tujih gorstvih” z nekoliko drugačnimi razgledi uživali: Gorazd, Peter, Janž, 2 x Rok, Matic, Janez, Frenk, Aleš  in pisec.

Na planini Koren

Nad planino Koren

Brana, Planjava

Na Vrhu Korena

Smuka z Vrha Korena

Smuka z Vrha Korena

Smuka z Vrha Korena

Pavza v konti

Zvoh

Proti vrhu

Proti vrhu, v ozadju Zvoh in naša grapa

Pogled na presmučano in prehojeno

Brana, Planjava

Janž

Proti vrhu

Storžič

Proti vrhu

Jezerska Kočna, Grintovec

Pogled čez Kalško goro

Zadnji metri

Pogled v dolino čez greben

Vrh Korena

Na vrhu

Smučišče

Smučišče

Rok

Janez

Gorazd

Rok

Janž

Janž

Peter

Presmučano

Ekipa

Na Planini Dolga njiva

V grapo

Izstop na Zvoh

Peter in Janž

Rok

Na Zvohu

Ekipa

Nad planino Koren

Pogled na prehojeno in presmučano

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja